• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2022

09:30

AVRAMOVIĆ PRIČAO O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST: Želim da postanem trener!

Starsportphoto

Košarka

AVRAMOVIĆ PRIČAO O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST: Želim da postanem trener!

Podeli vest

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović pred meč sa Letonijom (18.30) u kvalifikacijama za Mundibasket govorio o ambicijama posle karijere i da želeo da postane trener

Po završetku srednje škole Aleksa Avramović nije ni slutio da će postati profesionalni košarkaš. Tako je upisao "Fakultet za sport" ali je ubrzo nakon toga indeks zamenio košarkaškom loptom.

Reprezentacija Srbije bila je samo Aleksin san, ali dokazao je da se snovi ostvaruju, ali uvek nešto mora da se žrtvuje.  Po završetku karijere sjajni plejmejker koji je "eksplodirao" u Borcu i privukao pažnju na sebe, jednog dana se vidi kao trener.

Foto: Starsportphoto

Aleksa Avramović

Avramović ide u trenere

- Želim da se bavim trenerskim poslom, iako sam svestan težine tog poziva. Verujte mi, nije nimalo lako držati 12 ili 15 košarkaša, različitih individua, koji imaju različite načine razmišljanja i karaktere i ubaciti ih u jedinstven sistem funkcionisanja jednog tima. Sa pedagoškog aspekta, to je nešto najzahtevnije, a trener, pogotovo u današnje vreme, pre svega mora biti i dobar psiholog -  priča reprezentativac Srbije, prenosi B92.

Fakultet za sport koji pohađa Avramović ima odličnu tradiciju sa košarkaškim klubom Partizan što je Avramoviću bila olakšavajuća okolnost u akademskoj karijeri.

- Jedan od razloga što sam se odlučio da upišem ovaj fakultet su preporuke sadašnjih i bivših prvotimaca Partizana. Mnogo puta sam tokom godine sa Nemanjom Dangubićem, koji je takođe student ovog fakulteta razgovarao na tu temu i on mi je predočio brojne pogodnosti koje se nude aktivnim sportistima, kao i činjenicu da se dobijanjem diplome automatski stiče crvena trenerska licenca, što je nesumnjivo dokaz kvaliteta ovog studijskog programa. Znam da su među studentima još i Novica Veličković, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović, a da su među profesorima nekadašnji kondicioni treneri Partizana Vladimir Korpivica, Vladan Radonjić i Adam Petrović, što je po mom mišljenju svakako kvalitet više - istakao je Avramović.

Foto: Starsportphoto

Aleksa Avramović

Zvezda je zasluženo pobedila 

Avramović je pričao i prošloj sezoni i osvrnuo se i na finale KLS protiv Crvene Zvezde.

- Svi se nerado sećamo kako je prošao Evrokup. Kroz celo takmičenje smo igrali odlično, ali jedna utakmica, jedna lopta i posed, i sve se prosulo nakon skoro godinu dana mukotrpnog rada. S druge strane, u Aba ligi, mislim da smo u finalu odigrali pet jako kvalitetnih utakmica. Zvezda je zasluženo pobedila sa 3:2, ali da smo mi trijumfovali, takođe ne bi bilo nezasluženo - priseća se Avramović nekih najupečatljivijih detalja iz minule sezone.

Foto: Starsportphoto

Aleksa Avramović

Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, Avramović kaže da su očekivanja uvek maksimalna.

- Fokusitani samo na kvalifikacije i plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Slede nam Letonija i Belgija, tu će nam biti veoma teško, pogotovu što Letonija igra u skoro najjačem sastavu. Pripremamo se najpre za tu utakmicu u kojoj će rezultat puno odrediti našu sudbinu u nastavku kvalifikacija i toj drugoj fazi kada se ukrštamo sa Turskom, Grčkom i Velikom Britanijom. Znamo da će u Rigi biti puna hala i da ćemo morati da odigramo jedno veoma kvalitetnu utakmicu ukoliko mislimo da pobedimo - zaključio je "Difovac" Aleksa Avramović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija