• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2022

14:48

VLADIMIR MICOV ZAVRŠIO KARIJERU: Nakon dve decenije iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan!

Starsportphoto

Košarka

VLADIMIR MICOV ZAVRŠIO KARIJERU: Nakon dve decenije iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan!

Podeli vest

Bivši reprezentativac Srbije Vladimir Micov je u 38. godini okončao profesionalnu karijeru

Poslednju sezonu proveo je u ekipi Budućnosti sa kojom je nastavio žetvu trofeja. Igrao je i za Armani, CSKA, Galatasaraj, Kantu, Panionios, Partizan, Lavove i OKK Beograd.

Osvojio je 16 pehara. Bio šampion Srbije, Crne Gore, Rusije i Italije, sa CSKA pokorio VTB ligu, sa ekipom Galatasaraja Evrokup.

- Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobeđujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem. Nakon dve decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene -  istakao je Micov.

Foto: Starsportphoto

Vladimir Micov završio karijeru

Vasilije Micić iza sebe ima 246 nastupa u Evroligi, prosečno je beležio 9,7 poena po meču. Ubacio je 332 trojke u elitnom takmičenju (uz 41,9 odsto preciznosti) i sa tim učinkom je 23. na večnoj listi.

Nakon dve medalje sa mlađim kategorijama reprezentacije Srbije ušao je u seniorski tim, ali je posle prepirke sa Aleksandrom Đorđevićem na prijateljskom meču sa Novim Zelandom pred sam odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. godine odstranjen iz tima i od tada nikada više nije bio u konkurenciji za nacionalni tim. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17