• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2022

12:19

GOREĆE STOŽICE, GOREĆE LJUBLJANA! Dončić udara na JOKIĆA - Srbija na Sloveniju! (FOTO)

printscreen

Košarka

GOREĆE STOŽICE, GOREĆE LJUBLJANA! Dončić udara na JOKIĆA - Srbija na Sloveniju! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije će generalnu probu pred Evropsko prvenstvo odigrati sa Slovencima u Stožicama

Finale Evropskog prvenstva iz 2017. godine ostalo je urezano u pamćenje navijača Slovenije. Zmajevi su tada postali šampioni Starog kontinenta, dok reprezentacija Srbije želi da na predstojećem Evrobasketu pokuša da se osveti Slovencima i stigne do trofeja. 

Ipak, put do toga izuzetno je dug, ali vodi preko Stožica. Naime, Košarkaški savez Slovenije potvrdio je da će Srbija gostovati aktuelnom prvaku Evope u dvorani Stožice 17. avgusta od 20:15! 

Tako će Ljubljana biti mesto prvog duela dva tima još od čuvenog finala Evrobasketa 2017 u Istanbulu. Ipak, razlika u odnosu na taj meč je mnogo. Pre pet godina Srbija u svom sastavu nije imala Nikolu Jokića dok će najbolje košarkaš sveta sada biti u sastavu Orlova. 

 

 

Sa druge strane, glavni adut Slovenaca je Luka Dončić koji dominira u NBA ligi, baš kao i Goran Dragić. Naravno, nije ni Srbija bez svojih šansi budući da Svetislav Pešić računa na najjače karike, ali bez Bogdana Bogdanovića koji zbog povrede neće moći da pomogne Orlovima na Evrobasketu. 

Podsetimo, Srbija nastup na Evrobasketu 2022 počinje 2. septembra mečom protiv Holandije u Pragu. Pre toga, Orlovi će odigrati dve izuzetno bitne utakmice u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke u Beogradu i Turske u Istanbulu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija