• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

14:14

JOKIĆ JE KAO TAMBURA! Pešić otvoreno o Nikoli: Svi se raduju što je tu, dolazi prvi, poslednji izlazi...

printscreen

Košarka

JOKIĆ JE KAO TAMBURA! Pešić otvoreno o Nikoli: Svi se raduju što je tu, dolazi prvi, poslednji izlazi...

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić prilikom okupljanja reprezentacije za pripreme pred mečeve drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, odnosno Evropski šampionat, pričao je Nikoli Jokiću

Svetislav Pešić kaže da je MVP  NBA lige i centar Denvera Nikola Jokić u Staru Pazovu došao sjajno pripremljen. 

Jokić je kao tambura

- Jokić je došao dobro pripremljen. Najvažnije je da on bude u dobrom fizičkom stanju, ne samo on, nego i svi. On je kao tambura u ovom trenutku, vreteno, sredio je svoje telo. Došao je takav iz Amerike. Fizički je pripremljen, raduje se što je sa reprezentacijom. Vidi se na treningu u privatnom druženju sa igračima i oni se raduju što je tu - oduševljen je Jokićem selektor Pešić.

Foto: Starsportphoto

 

- Sa Jokićem je situacija povoljna. Radi dobro, trenira, ostaje posle treninga, dolazi prvi, poslednji izlazi. Želi da se pripremi dobro i za njega je ova situacija takva, malo se promenila, nije igra, ali se drugačije radi.

Jokiću trebati vremena da se ponovo navikne na evropska pravila i stil košarke.

- Različiti su koševi, dimenzije, linija za tri poena... U NBA postoji drugačija igra u reketu, ovde je puno dole, drugačije je u Evropi. Nije nekoliko godina u Evropi, kao i svakome treba mu vreme da se adaptira na način igre u Evropi. Znate kako, ako imaš znanje, brže se prilagođavaš. Njemu to znanje ne fali koliko znam. 

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

Svi se pitaju kako će se Jokić uklopiti u selektorov sistem igre. 

- Razgovaramo sa njim, važno je da se što pre prilagodi, da vidi šta može u odbrani, šta u napadu. Njegova pozicija je poznata, šta može u ofanzivi, šta u defanzivi. Mi ga ne pripremamo za Olimpijske igre nego ako možemo da dobijemo ove mečeve što nas čekaju. Pokušaćemo od njega i svih ostalih da izvučemo maksimum i da ne menjamo te dobre navike.

Orlove već 13. avgusta očekuje prijateljski meč sa Crnom Gorom u Beogradu, a onda i test utakmica sa Slovenijom, u Ljubljani 17. avgusta. Potom sledi duel sa Italijom (19.8) na Superkupu u Hamburgu, a kroz 48 sati i susret sa boljim iz susreta Nemačka – Češka.

Evrobasket se održava u Italiji, Češkoj, Gruziji i Nemačkoj. Srbija je u grupu "D", zajedno sa selekcijama domaćina Češke, Izraela, Finske, Poljske i Holandije. Prvi meč Pešićevi izabranici igraju protiv Holanđana.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija