• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2022

07:19

KALKULACIJE! Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo!

Starsportphoto

Košarka

KALKULACIJE! Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije, posle pobede nad Grčkom, pobedila je i Tursku 79:72 u drugom meču I Grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci

Srbija sada nakon pobeda protiv glavnih rivala Grčke i Turske u mnogo boljoj situaciji dočekuje nastavak kvalifikacija, ali i Evrobasket koji se igra od 1. do 18. septembra.

Težak put pred Orlovima

U novoformiranoj Grupi I nalazi se ukupno šest selekcija, od kojih će tri prvoplasirane izboriti učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine. Posle pobeda Srbije, Grčke i Letonije stanje na tabeli izgleda ovako: Letonija 5-1, Grčka 4-2, Belgija 3-3, Srbija 3-3, Turska 2-4, Velika Britanija 1-5.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić neće moći da pomogne Orlovima u novembru

Da bi Srbija ušla u Top 3, moraće da ima bar jednu pobedu više od Belgijanaca koji imaju bolji međusobni skor od našeg tima. ''Orlove'' u novembru očekuje gostovanje Velikoj Britaniji i veliki su favoriti, i duel sa Turskom na svom terenu. Dve pobede u narednom prozoru bi nas dovele nadomak plasmana na Mundobasket.  Najgore je što tada nećemo moći da računamo na Nikolu Jokića i većinu evroligaških igrača, što bi mogao da bude veliki problem.  Kvalifikacije se završavaju u februaru, kada će reprezentacija Srbije imati teško gostovanje u Grčkoj i na kraju dočekati Veliku Britaniju u poslednjem kolu.

Foto: Starsportphoto

 

Što se tiče Belgije, u novembru će gostovati u Turskoj, pa zatim dočekati Grčku. Ako Turska i Grčka ostvare očekivane pobede, onda bi Srbiji bio otvoren put ka Svetskom prvenstvu. Mada, postojala bi minimalna šansa da Belgijanci u poslednjem prozoru u slučaju dva naša poraza dođu do trećeg mesta, ali bi im za to bili potrebni trijumfi nad Britanijom u gostima i Turskom kod kuće, s tim da i Orlovi u poslednjem kolu igraju sa Britancima u Beogradu.  

Ukoliko Srbija ne ostvari oba trijumfa onda bi se sve rešavalo u februaru, kada ima teško gostovanje protiv Grčke, a potom i završni već pomenuti meč sa Velikom Britanijom na domaćem terenu. Dug u težak put je pred ''Orlovima'' kako bi izborili plasman na Svetsko prvenstvo.

Grčka i Letonija su tu gotovo sigurni putnici za Mundobasket, drugopomenutim je potreban još samo jedan trijumf, koji će izvesno i ostvariti jer imaju meč sa Britancima kod kuće, dok i Grčkoj u nekim kalkulacijama treba samo još jedna pobeda.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

RASPORED MEČEVA U NOVEMBRU 

10.11.2022. Velika Britanija - Srbija
10.11. 2022 Grčka - Letonija
10.11.2022. Turska - Belgija
13.11.2022. Srbija - Turska
13.11. 2022. Letonija - Velika Britanija
13.11. 2022. Belgija - Grčka


RASPORED POSLEDNJEG PROZORA

24.02.2023 Grčka - Srbija

24.02.2023 Turska - Letonija
24.02.2023 Velika Britanija - Belgija
27.02.2023 Srbija - Velika Britanija
27.02.2023. Letonija - Grčka
27.02.2023 - Belgija - Turska

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)
Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a nakon što je sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mesta Novi Bečej i Kumane automobilom marke "mercedes GLE" naleteo na bicikliste, majku Moniku Isakov (36) i maloletnu decu, koji su vozili osvetljenim putem.

26.05.2024

15:18

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija