• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2022

07:00

VLADE ĐUROVIĆ SVE ŠOKIRAO POSLE POBEDE ORLOVA: Zašto Srbija ne bi imala stranca, nije to pogrešno razmišljanje?

Informer

Košarka

VLADE ĐUROVIĆ SVE ŠOKIRAO POSLE POBEDE ORLOVA: Zašto Srbija ne bi imala stranca, nije to pogrešno razmišljanje?

Podeli vest

Mesecima se vodi polemika da li bi bilo dobre ili ne da košarkaška reprezentacija Srbije u ekipi ima stranca

Mišljenja su podeljena,  mnogi problemi u košarkaškoj reprezentaciji Srbije bili rešeni dovođenjem stranog igrača, drugi ističu da nacionalni tim nije isto što i klub i da strancima tu nije mesto.

Stranac u dresu Srbije

 

Grci su inače posle drame pobedili Hrvate na startu Evropskog prvenstva (89:85), dok je Srbija, bez stranaca u ekipi, pregazila Holandiju (100:76). Iskusni stručnjak Vlade Đurović kaže da možda ne bi bilo loše i mi da imamo stranca.

Foto: tanjug

Vlade Đurović

- Kada pogledamo kako je Grčka pobedila Hrvatsku, sa samo četiri razlike, Dorsi je dao 27 poena, a Adetokumbo 27... Da nema Dorsija, kako bi bilo? A nije Grk. Pričalo se mnogo o strancu u reprezentaciji, da li treba i nama. Nije to pogrešno razmišljanje, zašto ne bismo i mi imali stranca. Da Grci nisu imali Dorsija verovatno bi izgubili uz svu tradiciju koju imaju, asove iz NBA... Francuzi su me zaprepastili, da izgube od Nemaca sa toliko igrača iz NBA i evropskih klubova - rekao je za RTS Đurović. 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Đurović se pribojava jedne stravi u nastavku takmičenja Srbije na šampionatu Starog kontinenta.

-  Kada izađe Jokić vidi se da imamo probleme, kao i kada izađe Micić, a meni se ne sviđa što nemamo pleja koji duže može da drži vodi kada izađe Micić. Mislim pre svega na Jaramaza i Nedovića, kome je prirodna uloga dvojka. Pribojavam se malo jačih utakmica sa Špancima Francuzima, Grcima, Nemcima... iako me stalno optužuju da sam pesimista. Ne daj bože da se nešto desi Miciću, da kucnem u drvo, biće velikih problema. Dopada mi se atmosfera, svi igrači skaču. Gledao sam utakmice protiv Grčke i Turske, igrači koji nisu ušli u igru skaču, bodre, hemija je u ekipi izvanredna, to mi se dopada. To je jedan od osnovnih uzroka da se napravi nešto veliko. Imamo hemiju, imamo Jokića, da nemamo povrede, nedamo se najboljem. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 1 godinu

Nemogu da verujem da je to rekao kosarkaski strucnjak. Pa Djurovicu da je Dorsi šutirao onoliko koliko Adetukombo imao bi vise koseva. Ucinak se meri sa brojem izgubljenih lopti i promasaja.Drugo, za koje mesto u timu bi stranac mogao da konkurise u nasoj reprezentaciji, kad mi imamo svoje igrace i u zemlji i koji igraju u inostranim klubovima.

Aca

pre 1 godinu

Uz duzno postovanje lika i dela g. Djurovica, covek je pukao.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija