• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2022

07:44

NEZAPAMĆEN HAOS NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Otkriveno ko je tukao Korkmaza, Turci prete!

printscreen

Košarka

NEZAPAMĆEN HAOS NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Otkriveno ko je tukao Korkmaza, Turci prete!

Podeli vest

Skandal potresa Evropsko prvenstvo u košarci, Turci prete povlačenjem sa takmičenja jer je kako tvrde Furkan Korkmaz fizički napadnuo

Duel Gruzije i Turske rešen je tek posle velike drame i produžetka, a na terenu je umalo došlo do tuče. Korkmaz, koji je bio deo obračuna na terenu, navodno je fizički napadnut u svlačionici posle meča, a to je otkrio selektor Turske Ataman.

Potpredsednik turskog Saveza Omer Onan kaže da su Korkmaza našala dva igrača koja nisu igrala uz Dudu Sanadzea, sa kojim je Korkmaz ušao u sukob na terenu. Turskog reprezentativca su navodno napali Tornike Šengelija, Goga Bitadze i Duda Sanadze s kojim se Korkmaz sukobio tokom meča zbog čega su obojica isključeni.

Foto: printscreen

Haos je počeo na parketu

 

Tornike Šengelija,  propušta Evrobasket zbog povrede ramena, a Goga Bitadze, nije igrao  protiv Turske odlukom trenera, napisao je na Tviteru turski novinar Ismail Šenol.

- Kada je Korkmaz isključen krenuo je ka svlačionici sa kondicionim trenerom Erenom Hangunom. U tim trenucima Bitadze, Šengelija i Sinadze su napali Furkana i Erena zajedno sa pripadnikom obezbeđenja. Tuča je eskalirala pošto je Eren pokušao da odbrani Furkana od četiri osobe -  naveo je on.

Turska je zapretila istupanjem sa EP ako im ne budu dostavljeni snimci incidenta sa sigurnosnih kamera, to je poručio potpresednik Košarkaškog saveza Turske Omar Onan je imao i šta da kaže.

- Ukoliko snimci sa sigurnosnih kamera ne budu pokazani mi ćemo da napustimo ovaj turnir - izjavio je Onan.

 

 

 

 

- Dok je Korkmaz išao do svlačionica sa našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili u aktivnom rosteru su ga napali zajedno sa isključenim igračem (Dudom Sanadzeom) i policijom. Ne bi smeo da bude napadnut igrač koji ide u svlačionicu -  rekao je Onan i nastavio:

Po završetku meča 30 policajaca nas je guralo da se bijemo. Ušli smo u tuču sa gruzijskom policijom. Pozivam FIBA da reaguje i ovo sam sve rekao zvaničnicima FIBA. Nemojte da se niko zavarava da smo mi glupi. Oni će nam doneti sve snimke iz tog hodnika i nećemo propustiti ni minut.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija