• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

07:49

SAMO JE NIKOLA JOKIĆ OVO URADIO! Uništio Izrael i ispisao istoriju srpske košarke!

Peđa Milosavljević

Košarka

SAMO JE NIKOLA JOKIĆ OVO URADIO! Uništio Izrael i ispisao istoriju srpske košarke!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije gazi rivale na šampionatu Evrope, a Nikola Jokić obara rekorde i piše ustoriju naše košarke

Nikola Jokić je prvi srpski košarkaš koji je na šampionatima Evrope od samostalnosti Srbije na tri uzastopne utakmice postigao dabl dabl.

Jokić piše istoriju

Neverovatnu seriju počeo je u duelu protiv Češke, sa 18 poena i 11 skokova. Nastavio je protiv Finaca sa 13 poena i 14 skokova, dok je meč protiv Izraela završio sa 29 poena i 11 skokova. Pre košarkaša Denvera, Nemanja Bjelica imao je dva u nizu.

Uz  Jokića, Micić je meč okončao sa 19 poena, Jaramaz je dodao 10 poena, a Gurudić. Kod Izraela, sjajan je bio plejmejker Partizana Jam Madar sa 20 poena, Deni Avdija je potvrdio ekstra talenat sa 14 poena, Sorkin je dodao 11.

 

Foto: Peđa Milosavljević

Nikola Jokić briljira na Evropskom prvenstvu

Srbija u poslednjem kolu igra sa Poljskom i trebalo bi Orlovi da upišu trijumf i potvrde prvo mesto u D grupi. To bi značilo da u nokaut fazi igraju sa četvrtom selekcijom iz grupe D. A to će biti upravo Hrvatska ukoliko u 5. kolu ne dobiju Ukrajinu. 

Hrvati meč sa Ukrajinom igraju u četvrtak od 14.15 časova i u slučaju eventualne pobede od devet ili više koševa razlike mogu i do drugog mesta. Ako ne pobede onda idu na Orlove. Nije ni čudo što drame u komšiluku, Srbija je do sada zabeležila sva četiri trijumfa u grupi, poslednju protiv Izraela, i uz Grčku smo jedini maksimalni do sada.

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija