• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

11:46

OVO VAM JE SIGURNO PROMAKLO! Pogledajte šta rade Jokiću i kako pokušavaju da ga zaustave! (FOTO)

Peđa Milosavljević

Košarka

OVO VAM JE SIGURNO PROMAKLO! Pogledajte šta rade Jokiću i kako pokušavaju da ga zaustave! (FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić vodi reprezentaciju Srbije ka medalji na Evrobasketu, a na tom putu rivali pokušavaju da ga zaustave svim sredstvima - ne biraju

Najkorisniji igrač NBA lige Nikola Jokić protiv Izraela je sa 29 poena bio najefikasniji u pobedi Orlova u četvrtom kolu grupe "D".

Svi čuvaju Jokića

Impresivno je gledati Orlove, a posebno Jokića, koji je Izrael izluđivao posebno u prvom poluvremenu. Jokić je potpuno razbio odbranu Izrealaca u prvih 20 minuta ubacivši 20 poena i to bez promašaja. Srpski centar imao je šut iz igre 7/7 uz pet ubačenih slobodnih bacanja. U drugom delu Jokić je dodao još devet poena, uz nekoliko promašaja, za sigurnu pobedu Srbije.

Nije Izraelcima, kao ni pre njih Česima, Holanđanima i Fincima, pošlo za rukom da zaustave MVP-a NBA lge. Služe se i nesportskim potezima, ne biraju, udaraju ga kako ko i kad stigne, a sudije se uglavnom prave blesave.

Međutim, ne mogu da zaustave Nikolu, čak ni kada pola tima u tome pokušava. Možda sledeću put sa uđe i neko sa klupe. Pogledate fotke našeg fotografa sa Evropskog prvenstva, ovo vam je sigurno promaklo!

 

Foto: Peđa Milosavljević

 

Inače, Nikola Jokić je prvi srpski košarkaš koji je na šampionatima Evrope od samostalnosti Srbije na tri uzastopne utakmice postigao dabl dabl. Neverovatnu seriju počeo je u duelu protiv Češke, sa 18 poena i 11 skokova. Nastavio je protiv Finaca sa 13 poena i 14 skokova, dok je meč protiv Izraela završio sa 29 poena i 11 skokova. Pre košarkaša Denvera, Nemanja Bjelica imao je dva u nizu.

 On je naša pokretačka snaga. Da osvojimo zlato, da budemo prvi u grupi, da igramo dobru košarku u Berlinu. Bez njega to ne bi bilo moguće. Sve na ovom nivou je važno, potreban nam je igrač kakav je Micić, Jokić, Kalinić, Gudurić ili kao Kuridža. Tim je iznad svega. Jokić zna šta je njegov posao i na prvom mestu, pravi druge igrače boljim. Možemo da pobedimo samo sa dobrom ofanzivom - kazao je selektor Pešić i Jokiću.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

 

 

 

Foto: Peđa Milosavljević

 

 

 

 

Bonus video

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija