• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

19:12 >> 19:20

DRAMA NA VRHUNCU - DRAGIĆ UMALO TRAGIČAR! Majstor DONČIĆ brojao do 47! Slovenija dobila TRILER protiv Francuske! (FOTO)

Tanjug/AP

Košarka

DRAMA NA VRHUNCU - DRAGIĆ UMALO TRAGIČAR! Majstor DONČIĆ brojao do 47! Slovenija dobila TRILER protiv Francuske! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Slovenije savladali su Francusku sa 88:82, a ovim trijumfom aktuelni prvak Evrope obezbedio je i prvo mesto u grupi B

Drama je u Kelnu dosegla vrhunac! Meč koji bi mogao da promeni kompeltan poredak u grupi B završen je u triler završnici, a nakon velike borbe Slovenija je uspela da savlada Francusku sa 88:82 i tako trijumfalno izbore plasman u Berlin gde se igra nokaut faza Evrobasketa! 

Ne bi bilo fer pričati o bilo čemu, a da prvo ne spomenemo Luku Dončića! Slovenački velemajstor je upisao 47 poena, dominirao je na obe strane parketa, trpeo batine tokom svih 40 minuta i na kraju vodio prvaka Evrope do velike pobede koja bi Slovencima donosi prvo mesto u grupi B uprkos šokantnom porazu od Bosne i Hercegovine. 

Foto: Tanjug/AP

U finišu prvog poluvremena Luka Dončić dobio je lakat od Vensana Poarijea. Krvarila je glava asu Dalas Maveriksa, ali je to na njega delovalo samo pozitivno. Izašao je Dončić još spremiji u drugom poluvremenu, zatrpao koš Trikolora i doneo trijumf Slovencima. Malo je falilo da njegovu perfektnu partiju uništi Goran Dragić nesportskim faulom u napadu sredinom četvrtog perioda. Ipak, Francuska dana snije mogla ništa protiv Dončića! 

Dragić je posle prodora šutnuo Rudija Gobera u međunožnije, sudije su posle gledanja snimka dosudili nesportski faul. Na sreću Slovenaca, francuski centar je očajno šutirao i promašio oba slobodna bacanja. Uspeli su posle trojke Tomasa Ertela i prodora Evana Furnijea da povedu 81:80, ali je to bio početak kraja. 

Goran Dragić se već u sledećem napadu iskupio ukradenom loptom, a potom i lakim poenima. Pogodio je potom koš Trikolora i Vlatko Čančar, te je Slovenija imala 82:86. U finišu meča usledila je nova greška Francuske i još jednom je Dragić bio na pravom mestu. Iskusni plejmejker je na centru ukrao loptu, proigrao brata Zorana za potvrdu trijumfa i prvo mesto u grupi B - 88:82!

Foto: Tanjug/AP

Sloveniju je do pobede predvodio Luka Dončić sa 47 poena, sedam skokova i pet asistencija uz šest pogođenih trojki iz 11 pokušaja. Goran Dragić je dodao 14, a Edo Murić devet. Sa druge strane, Rudi Gober je stao na 19 poena, Toma Ertel je zabeležio "dabl-dabl" sa 10 poena i 10 asistencija, a Evan Furnije je meč završio sa 15 koševa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

I nama je ovo naslov.? Licemerni smo jako. Naslov je monstruozna partija Dončića nikad viđena do sada na evropskim prvenstvima. Ovo naglašavam jer demokratiju i slobodu mišljenja svi naši novinari, komentatori, stručni konsultanti, bivši i sadašnji igrači i treneri jasno i otvoreno demonstriraju na stranim igračima i trenerima. Tu se ne libe da kažu kako je trener pogrešio, kako su zaprepašćeni ovom ili onom odlukom, kako Janis koji je uništio protivnika i dao 41 poen nije facinirao i kao to nije ništa posebno. Mogu da se komentarišu odluke Atamana, posebno ranijih sezona, Trinkijerija još pre dolaska u Partizan ili nedavno odluke Pabla Lasa na F4 u Beogradu. Samo naši treneri su faraoni Ramzesi. Tu je zabranjen svaki vid negativne kritike. Dozvoljeno je samo njihovo veličanje do granica debilnosti ili ćutanje i to traje već decenijama. Tu ima svega; od autocenzure i tinejdžerskog idolopoklonstva, preko straha do ličnih interesa. Sama činjenica da nam je predsednik saveza čovek koji je prebijao sudije je nešto što nije za prećutkivanje. Na sve to pokazuje se kao neuspešan već duže vreme u kontinuitetu. Jeste legenda, ali legenda je još veća i još bolji igrač bio Ajverson pa da vidimo čik da postane predsednik američkog košarkaškog saveza.? Taj ni u klubu u kojem je ostavio neizbrisiv trag zbog načina života, ponašanja i kršenja zakona ne može da ima funkciju, a radi se o jednom od najboljih igrača u istoriji košarke. Kod nas eto može sve, a pravo je pitanje na koju foru, ko to dozvoljava.?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija