• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2022

08:12

BAŠ MRZI SRBE! "U SAVEZU SU 3 BOSANCA, 3 HERCEGOVCA, 3... NAZOVITE IH KAKO HOĆETE" Novi skandal Jusufa Nurkića!

reuters

Košarka

BAŠ MRZI SRBE! "U SAVEZU SU 3 BOSANCA, 3 HERCEGOVCA, 3... NAZOVITE IH KAKO HOĆETE" Novi skandal Jusufa Nurkića!

Podeli vest

Najbolji košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić progovorio je o svemu posle eliminacije sa Evrobasketa

Bosna je u sredu poražena od Litvanije i tako završila rakmičenje na šampionatu Starog kontinetna.  Jusuf Nurkić je potom pričao o svemu, igračima, problemima, Savezu...

Tri Bosanca, tri Hercegovca, tri...

Upitan da li lično može da pomogne da situacija u tamošnjem savezu bude bolja Nurkić je uzvratio pitanjem i opet napravio skandalozan potez. 

Foto: reuters

 

- Odakle ste vi? Iz Sarajeva? Onda znate dobro kako stvari funkcionišu kod nas. Imamo tri Bosanca, tri Hercegovca, tri… Kako god hoćete nazovite ih… - stao je Nurkić, koji verovatno nije želeo da kaže tri Srbina.

- I šta ja tu mogu? Dajte meni predsednika Saveza, direktora i upravni odbor i Bosna i Hercegovina više nikad neće imati problema, ni sa pripremama, ni sa hotelima, hranom, bilo čim. Ako možete to, ja sam spreman da preuzmem sve funkcije, ako je do mene i ako mislite da ja mogu da pomognem. Ja sam pokušao. Više sam izgubio nego što sam dobio, ali sam pokušao. Vi mi recite kako to da vodim? Mislite da je to tako lako? Da dođete tamo i… Nemojte da počinjemo, super je sve završeno. Kada budete znali kako da pomognem bolje osim ovako – da izađem, da driblam, da pokušam.

Kaže da je ponosan na saigrače, trenere, stručni štab, a na potanje da li reprezentacija BiH ima budućnost, odgovorio je:

Foto: reuters

 

- To potiče od nacionalnih saveza. Kakve su nam pripreme, da li imamo ljude koji vode to, da li dobijamo trenera 10 dana pre početka Eurobasketa. Puno toga je pre sporta. Sport je ono što vidite, a ko izađe radi maksimalno, a usudio bih se da kažem da su momci dali i više od maksimuma. Uveren sam da nam u Bosni i Hercegovini niko osim fanatika nije davao šanse.

Nurkić je na konstataciju da Bosna ima mladu reprezntaciju nastavio:

- Šta to vredi kada četvorica igrača spavaju u jednom krevetu? Nećemo mi o tome… Ako bude jednom prilike i za slike i za video, za sve. Nije sad ni vreme ni mesto. Moramo da shvatimo da je reprezentacija iznad svega, a ako želimo da reprezentacija bude iznad svega, u bilo kom sportu. Možemo ovde da napravimo čuda, jer su ovo čuda, da odete sa 12 momaka koji su dali svoj maksimum. Ponosan sam na njih i žao mi je što nismo mogli da prođemo, ali ne mogu da zamerim nikome ništa.

Foto: reuters

 

Nurkić je potom poslao poruku građanima Bosne i Hercegovine.

- Idemo dalje, mi ćemo da radimo svoje, nadam se daćete i vi u oktobru (na izborima) napraviti svoje. Da imamo zemlju koju voli Bosna i Hercegovina, da se narod oseća Bosancima i Hercegovcima, bez obzira na veru, jer to nikad nije bilo bitno. Nadam se da ćemo napraviti promene.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivica

pre 1 godinu

Srbi Pamet u glavu I pazite se podvala građanske države.

Bane

pre 1 godinu

Svinja, i to ona smrdljiva koju je alija ranio čvarcima. Marš stoko pogana!

Bane

pre 1 godinu

bosanci ne postoje. Ti nisi ni Turčin, nego smrdljiva poturica. Junaci si se bili sa Turcima, sline, strine i kukavice im se poturali I sad ovaj vepar grokće da se poturi Turcima. Kakva beda. Vidi na šta ličiš klempo bakirov!

Malkolm

pre 1 godinu

Dva puta sam procitao i ne videh nigde da je rekao da mrzi Srbe ili bilo koji drugi narod. Nije rekao nista protiv bilo koga. On samo voli svoju zemlju i tako bi svi trebali da se ponasaju. Zaista nema potrebe za takvim naslovom.

Beki

pre 1 godinu

Pa i njegov pra,pra dedo je bio Srbin , neka se vrati nekoliko koljena unazad pa ce vidjeti . Oni jadnici neznaju ni ko su ni sta su , cas su muslimani cas srbi cas turci cas hrvati cas bosnjaci sta ce biti sutra sam bog zna.

visocica 1662

pre 1 godinu

@Beki----hajde mi samo objasni sa cijim su zenama spavali Turski vojnici 500g nije valjda da je svaka 100-hiljadita bila nerodkinja pogledajte po prezimenima i rijecima koje govorite kome pripadate.

Ante

pre 1 godinu

Držíte se svoje FILDZAN DRZAVE SA POTURICAMA ISLAMOM 23%?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija