• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

16.09.2022

16:06

SUMRAK NBA ZVEZDA! Favoriti potpuno podbacili na šampionatu u Berlinu!

Tanjug/Strahinja Aćimović, Insider / Peđa Milosavljević, REUTERS/Thilo Schmuelgen

Košarka

SUMRAK NBA ZVEZDA! Favoriti potpuno podbacili na šampionatu u Berlinu!

Podeli vest

Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Luka Dončić neće se boriti za medalju na Evropskom prvenstvu

Debakl NBA zvezda na Evropskom prvenstvu - Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Luka Dončić kući se vraćaju pognutih glava!

 

Foto: Pedja Milosavljević

Nikola Jokić



Slovenija, branilac trofeja, doživela je najveći debakl i izgubila od Poljske u četvrtfinalu Evrobasketa (90:87). Srbija nije imala rešenje za trojke Italijana (94:86), dok su Grke kući poslali domaćini Nemci (107:96).

Itudis odlepio

Gde su Srbija i Grčka viđene u finalu? Ko je to video? Ja nisam to prognozirao
Dimitris Itudis


Publika u Berlinu više neće gledati zveri iz NBA lige, iako se uoči prvenstva samo o njima pričalo. Srbija je pala na prvoj prepreci u nokaut fazi, a bila je prvi favorit za zlatnu medalju sa kvotom 4,50. Pratile su je Grčka i Slovenija sa 6,00, a njihovi navijači su se malo duže nadali da će se vratiti sa medaljom, jer su otišli tek korak dalje od "orlova".

Traljavo objašnjenje

Selektor Srbije Svetislav Pešić dao je "traljavo" objašnjenje za eliminaciju sa Evrobasketa nakon meča sa Italijom. Nije bio rečit kao danima pre, kada je novinarima redovno držao predavanja da ne treba da "pale" narod jer je u nokaut fazi sve moguće. Otputovao je iz Berlina u Minhen kod porodice, a u petak se oglasio na sajtu KSS i poručio da neće odustati od svojih principa.

 

Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Luka Dončić


Nikola Jokić bio je najbolji u porazu, ali van terena nije ispoštovao ni fanove koji su dolazili ne bi li dobili autogram ili fotografiju, ni javnost. Nijednom nije hteo da razgovara sa novinarima tokom prvenstva, dok su i Janis i Luka povremeno bili dostupni.

Slovenci ne menjaju selektora



Dok Srbi čekaju da im se obrate Svetislav Pešić ili predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Slovenci ne gube vreme posle kraja na Evrobasketu. Prvi čovek tamošnjeg Saveza Matej Erjavec oglasio se odmah posle debakla.
- Trener Aleksander Sekulić ima ugovor do kraja godine. On je odličan trener i još jednom ponavljam, ima ugovor sa nama. Biće potrebna analiza. Čak i da smo postali šampioni, analiza je uvek potrebna - rekao je Erjavec.


Tako je upravo Dončić taj koji je posle debakla od Poljske i svoje očajne partije izašao pred medije i odgovarao na sva pitanja bez brecanja i držanja predavanja novinarima.

- Razočarao sam ceo tim, naciju, ali moram da se vratim i da budem mnogo bolji sledeći put. Volim da predstavljam svoju zemlju, uvek ću igrati za Sloveniju kada sam zdrav. Sada sam prosto bio loš - rekao je košarkaš Dalasa.

Rečit je bio i selektor Grčke Dimitris Itudis posle poraza od Nemačke. Najpre se pojavio na konferenciji, a onda pola sata ostao u miks zoni i davao intervjue na engleskom, grčkom i srpskom. Doduše, nešto nervoznije od Dončića, naglasivši da on nije rekao uoči prvenstva da je Grčka favorit.

Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Janis Adetokumbo



- Gde su Srbija i Grčka viđene u finalu? Ko je to video? Koji su to svi? Ja nisam to prognozirao. Ja nisam to video - brecnuo se Itudis.

Francuzi favoriti

Od svih polufinalista, uoči prvenstva najbolje se kotirala Francuska na četvrtom mestu, dok je na Poljsku kvota bila čak 51,0. Posle odigranih četvrtfinala, favorit je Francuska, predvođena Rudijem Goberom, sa 2,40, slede Nemačka 2,90, Španija 4,50 i Poljska 9,00.

KVOTE UOČI EP

1. SRBIJA 4,33
2. Slovenija 6,00
3. Grčka 6,00
4. Francuska 6,20
5. Litvanija 6,50
6. Španija 8,00
7. Italija 11,0
8. Turska 17,0
9. Nemačka 21,0
10 Hrvatska 26,0
...
Poljska 51,0

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20