• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

14:16

GUROVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O SPLAVOVIMA, TRENINZIMA POD "GASOM", "PRLJAVOM VEŠU", SUJETI... 5 dana su me mrzeli kao Nemca! Bilo je svašta, izlazili smo, tukli se...

Starsportphoto

Košarka

GUROVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O SPLAVOVIMA, TRENINZIMA POD "GASOM", "PRLJAVOM VEŠU", SUJETI... 5 dana su me mrzeli kao Nemca! Bilo je svašta, izlazili smo, tukli se...

Podeli vest

Milan Gurović je tokom karijere radio sa Svetislavom Pešićem i Željkom Obradovićem, ali kaže da žali što je odbio Žoca kada ga je zvao da dođe u Panatinaikos, a otkrio je i šta se sve dešavalo dok je nosio dres reprezentacije

U Turskoj 2001. godine je osvojeno Evropsko prvenstvo, pa godinu dana kasnije i Svetsko u Indijanapolisu. Tadašnja reprezentacija se nije baš pridržavala pravila, često su izlazili i bili po raznim splavovima. 

Pripreme na splavovima

- Peđa je lepo rekao da se zahvaljuje splavovima što su nas pripremali. Jednom, sećam se, Bodiroga, Peđa, Tomašević, bili smo do osam ujutru na jednom spalvu. Mislim da je splav malo upao u Savu koliko je bio pretrpan. Imali smo trening u pola 10. Malo dopingovani, pod gasom, ali odradimo trening. Isparavalo je na sve strane, plave usne, pa onda ručak, odspavaš. Naravno da je Pešić provalio sve. Bio je "namazan" i iskusan, znao je da progleda kroz prste -  objašnjava Milan Gurović u podkastu "Jao Mile" kod Mileta Ilića.

Foto: Starsportphoto

 

Otkrio je  Gurović i da došao došao na vreme na jedan trening i napravio je haos ekipi, pošto je  Pešić nameravao da im da slobodan dan.

- Nisam ga dobro razumeo, rekao je u tom momentu, spavanje u hotelu i sutra posle treninga dan i po slobodno. Ne znam šta mi je bilo, razumeo sam drugačije, razumeo sam slobodno. Izašao sam u grad sa društvom. Dolazim ujutru na doručak, svi u papučama. Seo onako u odelu da jedem, Pešić ustao, gleda me. "A ti, sad iz grada?", objašnjavam da nisam sad, već da sam pre 20 minuta došao. Onda on saopšti da niko ne dobija slobodno vreme. Svi su onda bili besni na mene, psovali su me, vređali, pet dana su me mrzeli kao Nemca. Bilo je svašta. Ekipa je bila super. Družili smo se, izlazili, tukli se. Znaš u Železniku kako je bilo, nije nikome dozvoljavao da uđe u halu. Tu se trening nikad nije završavao. 

Sujeta proradila

Tadašnja reprezentacija Srbije i Crne Gore iz 2005. godine doživela je debakl na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Završila je takmičenje kao deveta. Željko Obradović je obećao je da se nikada više neće vratiti u nacionalni tim kao selektor. 

- Pokazala se ta sujeta u Novom Sadu, sve je tada isplivalo, sav taj "prljav veš". Bio sam deo tog tima. Među retkima koga je Željko Obradović tada pohvalio. Onda su novinari izvrnuli, kao da sam ja kolovođa bio. Doživaljavaju me kao negativca nekog. Ja sam surovi profesionalac bio, jesam na terenu bio bezobrazan, preterivao, ali što se profesionalizma tiče, uvek prvi. Video je to i Željko, rekao je javno. Neće Bodirogu sigurno da razvlače.

 Rebrača mi je "opalio sekiru, zvezde sam video"

 Mile Ilić je podsetio na pripremni meč koji je reprezentacija odigrala protiv FMP-a. Otkrio je da se "meč igrao dok nacionalni tim ne pobedi", ali je i njima delovalo da postoje problemi u ekipi. "Mi ulazimo zajedno, vi ulazite zasebno, jedan po jedan. Dobiješ priliku da igraš protiv reprezentacije, sećam se Rebrača mi je "opalio sekiru, zvezde sam video", nasmejao se Ilić.

- Nas je bilo sramota, igralo se dok mi ne pobedimo - kazao je Milan  Gurović.

Željko Obradović je zvao Milana Gurovića u Panatinaikos, nakon što je dve godine proveo u Barseloni.

Imao sam i grešaka u životu. Veliku ulogu igra menadžer koji mora da ti kaže istinu kada treba da potpišeš. Posle dve godine u Barsi, pričam o 2000. godini, Željko me zove u PAO, mada tad nije menadžer kriv već ja, nudi vrhunski ugovor sa Bodirogom u paru da igramo. Ja sam čoveka odbio, mislim da sam jedini koji ga je tada odbio.

Priznaje da je bio ljut zbog jednog drugog razloga i spiska za Igre u Altanti 1996. godine, na kom se nije našao.

- Imao sam 25 godina, bio sam ljut i revoltiran što nisam prošao na Olimpijske igre. On je doneo odluku, mislim da nije bila njegova, ali ne bih o tome. Smatrao sam da je bilo mesta za mene. Neka viša sila je odlučila da ne odem. Bio sam revoltiran time, razočaran, odbio sam čoveka, napravio sam veliku grešku i kajem se zbog toga. Izvinio sam mu se kada smo pričali, objasnio sam mu da mi je krivo, jer je čast igrati za takvog čoveka. Rekao mi je 'Milanče, svi mi grešimo, pa i ja.' Ja sam imao dve ili tri kardinalne greške u karijeri, mada je moglo da bude i gore.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17