• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2022

08:06

PEŠIĆ OPET O TEU: Nije odstranjen zbog nediscipline! Bez dušmana nije moguće, ali me ne dodiruju!

Peđa Milosavljević

Košarka

PEŠIĆ OPET O TEU: Nije odstranjen zbog nediscipline! Bez dušmana nije moguće, ali me ne dodiruju!

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić prvi put je nakon kraha na Evropsko prvenstvu govorio o odluci da na Eurobasket ne povede Miloša Teodosića.

Selektor Svetislav Pešić se u emisiji "Top gol by Baho" osvrnuo na minuli period, brojne kritike posle šampionata Starog kontinenta, a ponovio je da nije "odstranio" Miloša Teodosića zbog nediscipline, kako se spekuliše, ali da preuzima odgovornost za takvu odluku.

- Znam odakle te priče dolaze i zbog toga me to previše ne dodiruje, ja sam kao i svi drugi. Svi smo mi isti i pomalo različiti. Posao trenera je da donosi odluke. Njega je neko pozvao, postavio ga, taj trener je to prihvatio i samim tim što je to na obostrani dogovor napravljeno, podrazumeva se da taj trener preuzima odgovornost -  počeo je Pešić, a onda priznao:

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

- Pogrešno je apsolutno i namerno, ali to je medijima zanimljivo... Teodosić nije odstranjen niti zbog discipline niti zbog nediscipline, ja sam to na precizan način objasnio i Milošu i javnosti.

Pešić je podsetio na zasluge Miloša Teodosića vezane za uspehe reprezentacije što niko ne može da mu otme.

- Drugo on je vi kažete bio zaslužan, ne! On je i dalje zaslužan kao što su i svi ostali zaslužni i pre njega. To ti niko ne može uzeti.

Foto: Starsportphoto

Miloš Teodosić

Ne odustaje selektor, smatra da je doneo odluku koja je bila najbolja za ekipu.

- Ali dođe trener i shvati da ekipa treba da ide u ovom pravcu, a za to su potrebni ti detalji na velikoj slici. To što sam ja vređan, omalovažavan, od određenih mojih kolega ne dodiruje me. Jer kakav bi bio život bez dušmana? Prema tome bez dušmana nije moguće! On može i da se okrene kao pokretačka motivaciona snaga. Međutim, pošto me dušmani ne dodiruju ja se ne bavim njima - jasan je bio Svetislav Pešić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija