• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2022

16:40

SJAJNE VESTI ZA ORLOVE! Srbija u BRUTALNOM sastavu nastavlja kvalifikacije za Mundobasket!

Starsportphoto©

Košarka

SJAJNE VESTI ZA ORLOVE! Srbija u BRUTALNOM sastavu nastavlja kvalifikacije za Mundobasket!

Podeli vest

Košarkaši Srbije kroz dvadesetak dana nastavljaju kvalifikacije za Mundobasket, a selektor Svetislav Pešić bi mogao da računa na dažne adute iz VTB lige

Nije Srbija briljirala tokom prve faze kvalifikacija za Mundobasket, razočarali su Orlovi potom i na Evropskom prvenstvu kada su u osmini finala eliminisani od Italije, ali vremena za žaljenje nema. Naše košarkaše kroz dvadesetak dana, tačnije 11. nocembra u Njukaslu očekuje nastavak u borbi za plasman na planetarnu smotru, a selektor Svetislav Pešić bi mogao da računa na važne adute iz VTB lige. 

Orlove očekuju dva vrlo bitna meča u kvalifikacijama. Prvi je protiv Velike Britanije, gde ne bi trebalo da bude problema, ali i 14. novembra u Beogradu protiv Turske. Mnogi smatraju da bi ta utakmica mogla da bude i ključna u borbi za plasman na Mundobasket. Izvesno je da u sastavu Srbije neće biti NBA petorke - Nikola Jokić, Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović, a vrlo verovatno ni igrača koji nastupaju u Evroligi. 

Osam od devet mečeva Evrolige zakazano je za 10. i 11. novembar i izvesno je da niko sem Miloša Teodosića, koji nastupa za Virtus, a čiji je meč sa Olimpijom pomeren za 9. novembar, neće biti u prilici da igra za reprezentaciju. Ipak, dobre vesti za Orlove stigle su iz Rusije budući da je VTB liga raspoložena da pomeri utakmice u sklopu prvenstva kako bi igrači dobili šansu da nastupaju za reprezentaciju. 

Foto: Starsportphoto©

U tom slučaju bi Srbija bila jača za Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca koji brane boje moskovskog CSKA, te Radeta Zagorca koji je član Avtodora. Kako prenosi "Mozzart sport", ukoliko igrači budu zdravi, a klubovi spremni da pomere mečeve, moguće je da bi ova trojka mogla da se stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću i pomogne Srbiji protiv Velike Britanije i Turske. 

Dodatan "plus" za Srbiju je činjenica da je na klupi Lokomotive Kubanj Aleksandar Sekulić, selektor Slovenije koja će 11. i 14. novembra takođe voditi bitke za plasman na Mundobasket protiv Izraela i Nemačke. Njegove reprezentativne obaveze bi mogle da utiču i pojačaju volju VTB lige da odloži kolo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Rade Zagorac i Dejan Davidovac bi bili pojačanje za Kipar, ali ne i za Srbiju, a što se tiče Milutinova...osim visine, dečko ne može biti ključno pojačanje za naš tim. Sa njima ili bez sve trojice, Srbija bez Jokića i Bogdanovića nema šanse da prođe kvalifikacije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija