• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

15.12.2022

09:02

KAD JE GUSTO, ZVEZDA GAZI, A PARTIZAN PUCA! Šampion Srbije i regiona ima daleko čvršće živce od večitog rivala!

Starsportphoto

Košarka

KAD JE GUSTO, ZVEZDA GAZI, A PARTIZAN PUCA! Šampion Srbije i regiona ima daleko čvršće živce od večitog rivala!

Podeli vest

Crveno-beli dobili pet od šest neizvesnih završnica u Evroligi, a izgubili samo pod komandom bivšeg trenera Jovanovića. Crno-beli dobili samo Panatinaikos u Atini, a izgubili pet utakmica "na jednu loptu"

Košarkaši večitih rivala suprotno reaguju kad su pod pritiskom! Crvena zvezda je u Evroligi dobila pet od šest utakmica koje su rešavane u poslednjim sekundama, a izgubila je samo jednu, i to za vreme bivšeg trenera Vladimira Jovanovića.

Partizan je, s druge strane, preksinoć protiv Asvela u Francuskoj izgubio petu neizvesnu utakmicu u Evropi, a od mečeva "na jednu loptu" uspeo je da sruši samo Panatinaikos u Atini.

Bore se, ali nedovoljno

Sve je počelo još u oktobru, u drugom kolu Evrolige, na gostovanju Baskoniji. Ekipa trenera Željka Obradovića pala je posle produžetaka, a onda se u narednom kolu dogodilo slično protiv Armanija. Crno-beli su izgubili još u tesnim završnicama od Valensije i Crvene zvezde.

Igrači su nekoliko puta priznali da nisu uradili ono što im je trener rekao, a legendarni Zoran Moka Slavnić, koji je i igrao u oba kluba i trenirao večite rivale, kaže da je mislio da će pad crno-belih da se zaustavi.

Foto: Starsportphoto

 



- Mislio sam da trener Partizana može da zaustavi pad, ali je evidentno, a to je on i sam rekao, da ga igrači ne slušaju. To može da znači dve stvari - da nisu disciplinovani u izvršenju naredbi ili da on nema autoritet. Malo je čudno što trener sa toliko trofeja nije ubedio igrače da moraju da ga slušaju. Broj poraza u završnicama govori da se ne pronalaze prava rešenja. Možda trener ima rešenja, ali ga nisu poslušali. Promena trenera, pa čak i ako dođe lošiji stručnjak, dobra je stvar jer igrači koji nisu imali veliku minutažu hoće da se dokažu i izbore, a oni koji su je imali žele da je imaju i dalje. U Zvezdi je zato drugačije, a Duško Ivanović je, pritom, vrhunski stručnjak - kaže slavni Moka.

NEIZVESNE ZAVRŠNICE


Zvezda - Panatinaikos 75:77
Zvezda - Asvel 71:67
Alba - Zvezda 84:88 p. p.
Zvezda - Makabi 69:68
Partizan - Zvezda 73:76
Zvezda - Žalgiris 77:74
Baskonija - Partizan 103:96 p. p.
Partizan - Armani 75:80
Panatinaikos - Partizan 89:91
Partizan - Valensija 96:100
Partizan - Zvezda 73:76
Asvel - Partizan 91:87

Ni sam Obradović nema objašnjenje za sve što se dešava njegovoj ekipi ove sezone.

- Ako smo bili u prilici da dođemo do pobede, to znači da se ekipa borila i trudila, ali to očigledno nije dovoljno. Teško je za sve. Stalno nam se dešava isti problem, borimo se, ali ne vredi - kaže trofejni stručnjak.

Kiks protiv Grka

Dok crno-beli tuguju, Zvezda blista sa Duškom Ivanovićem. Čak i kada su na početku sezone bili u krizi pod vođstvom Vladimira Jovanovića, nisu priređivali navijačima završnice za infarkt. Jedini poraz u Evroligi u neizvesnoj završnici dogodio se pre više od dva meseca od Panatinaikosa u Pioniru, kada je trener bio Jovanović. Pobeda nad Žalgirisom u sredu uveče peta je koju su crveno-beli ostvarili u neizvesnoj završnici, a prethodno su pametno rešavali tesne duele u večitom derbiju, protiv Asvela, Albe i Makabija.

Foto: Starsportphoto

 

Ivanović: Znaju da budu strpljivi

Za razliku od Željka Obradovića, trener Zvezde Duško Ivanović ima čime da se pohvali posle šest uzastopnih pobeda u Evroligi.

- Moji igrači razumeju kada je teška utakmica i znaju da budu strpljivi. Nedović i Vildoza sjajno kreiraju igru, ali i drugi su na vrhunskom nivou - kaže Ivanović.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme
Društvo

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme

Letnja sezona u avio-industriji je u punom jeku, a prilike u avijaciji ponovo su veoma izazovne. Velike evropske avio-kompanije već su podigle crvenu zastavicu i otvoreno upozoravaju na probleme sa kojima se suočavaju usled loših vremenskih prilika, brojnih infrastrukturnih radova i nedovoljnog broja zaposlenih na aerodromima, ali i nepovoljnog stanja u evropskoj kontroli letenja.

04.07.2024

23:07

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija