• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2023

12:35

KLS, 18. KOLO! Mladost i OKK Beograd u dobrom ritmu!

Privatna arhiva

Košarka

KLS, 18. KOLO! Mladost i OKK Beograd u dobrom ritmu!

Podeli vest

Dva beogradska tima, zemunska Mladost i OKK Beograd, kreatori su dve najubedljivije pobede u 18. kolu Košarkaške lige Srbije. I to oba na gostovanjima.

OKK Beograd je u Subotici nadigrao Spartak 88:70 zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu, ali i odličnom šutu za tri poena. Klonferi su pogodili 12 trojki iz 22 pokušaja. U tom segmetnu najviše se istakao mladi Nikola Topić koji je pogodio četiri šuta iza linije 6,75 i koji je sa 23 poena, po pet skokova i asistencija bio među najzapaženijima na meču. Poen više ubacio je Stefan Miljenović. Subotičane su predvodili Aleksa Jugović sa 19 poena i Patrik Hardi sa 14.

Mladost nije tako dobro šutirala, ali je čak i sa tri trojke iz 18 pokušaja savladala je Dunav 91:65. Zemunci su od starta nametnuli svoj ritam, da bi sjajnom igrom u poslednjem periodu krunisali pobedu.

Za takav rasplet najzaslužniji su bili Teri Li Armstrong sa 24 poena i Dušan Radosavljević koji je uz 17 ponea, imao i 5 asistencija. Bolji od ostalih u redovima Dunava bio je Marko Grković koji je ubacio 21 poen.

Za najveće iznenađenje kola pobrinula se Kolubara koja je pred svojim navijačima savladala Metalac, 82:76. Posle dosta uspona i padova na obe strane, u poslednji minut ušlo se nerešenim rezultatom – 76:76. Lazarevčani su utakmicu završili serijom 6:0 i došli do pobede.

Stefan Eliot sa 22 poena i 8 skokova i Mladen Grušanović sa 20 poena, predvodili su domaćina. Među Valjevcima istakao se Ibrahim Durmo sa 26 poena i 10 skokova.

U ostalim mečevima, Zlatibor je slavio na gostovanju Vojvodini u Novom Sadu 81:73 i ponovo je sam na vrhu. Dinamik je na Dorćolu bio bolji od Vršca, 86:79, Sloboda je u lepom ambijentu, pred oko 1000 navijača stigla do važne pobede nad Novim Pazarom 80:66, Čačak 94 je kraj Morave bio bolji od Zdravlja 80:70. Sloga nije doputovala u Pančevo na megdan Tamišu, i taj meč će biti registrovan službenim rezultatom 20:0 za Tamiš.

Standings provided by Sofascore

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vojvodina za četvrtinu ubacila 40 poena!
Košarka

Vojvodina za četvrtinu ubacila 40 poena!

Košarkaši Vojvodine u potpunosti su obeležili 12. kolo Košarkaške lige Srbije. Pre svega jer su Novosađani u derbiju kola slavili protiv Dinamika na Dorćolu sa 82:70 ali i zbog činjenice da su u drugoj četvrtini ubacili čak 40 poena

13.12.2022

11:30

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija