• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2023

10:13

PARTIZAN I REAL IGRAJU NAJLUĐU PLEJ-OF SERIJU IKAD! Pesničenje, suspenzije, igrači na štakama, ko će izaći kao pobednik? (FOTO/VIDEO)

EPAIMAGES

Košarka

PARTIZAN I REAL IGRAJU NAJLUĐU PLEJ-OF SERIJU IKAD! Pesničenje, suspenzije, igrači na štakama, ko će izaći kao pobednik? (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Četvrtfinalna serija između Partizana i Real Madrida definitivno je jedna od najluđih u istoriji Evrolige! Beogradski i madridski velikan dosad su odigrali četiri utakmice u trenutno je rezultat u seriji 2:2, a pobede su, da stvar bude još čudnija, ostvarile ekipe koje su bile gosti.

Bespoštedna borba ekipa koje predvode Željko Obradović i Čus Mateo privukla je ogromnu pažnju evropske, pa čak i svetske javnosti. Mečevi su obilovali sjajnim potezima, ali objektivno, njih su u senku bacili incidenti, pesničenje, suspenzije, povrede, kao i masakr u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", zbog čega je četvrti meč odigran bez muzike i uobičajenog spektakla.

 

Foto: Starsportphoto©

 


Igrači na štakama

 

U ovoj četvrtfinalnoj seriji povređeno je čak četiri košarkaša! Gabrijel Dek je, zbog duela sa Zekom Ledejem, verovatno završio sezonu nakon povrede kolena. On je četvrti meč napustio na štakama i u zavojima, baš kao i Dante Egzum posle drugog duela. Partizanov Australijanac je doživeo žestok pad nakon bezobraznog rvačkog zahvata Geršona Jabuselea. I on je iz "Vizink Centra" u Madridu izašao na štakama, ali na sreću povreda nije bila ozbiljnije prirode i igraće u majstorici.

Foto: printscreen Twitter

 

Osim njih, povrede su doživeli Aleksa Avramović i Valter Tavares. Partizanov bek, jedan od najvažnijih igrača, povredio je šaku leve, šuterske ruke, i najverovatnije je završio sezonu. Operisan je u Madridu i izvesno je da saigračima neće moći da pomogne u majstorici u sredu, a ni verovatno u završnim borbama za trofej ABA lige. Tavares je, sa druge strane, povredio koleno u prvom meču, ali je uspeo da se vrati i sada je ponovo jedna od najvećih pretnji po crno-bele.

 

 

 

Suspenzije osakatile Partizan

 

Nakon brutalne tuče po završetku druge utakmice u Madridu, Evroliga je izrekla žestoke kazne koje su, ispostavilo se, više štetile Partizanu nego Realu. Madriđani su ostali bez ratobornog Geršona Jabuselea, koji je suspendovan na pet mečeva, a treći je propustio Gabrijel Dek, koji je kažnjen utakmicom neigranja.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Sa druge strane, crno-beli dva meča nisu mogli da računaju na kapitena i najboljeg igrača Kevina Pantera i na jednom okršaju na Matijasa Lesora. Videlo se u utakmicama u "Areni" koliko su njih dvojica falili i mnogi su mišljenja da bi Partizan već bio na fajnal-foru da je barem jednog od njih imao u trećem duelu.

 

Trojke Pantera i Gosa za špice

 

Kevin Panter je bio apsolutni junak Partizana u prvom meču četvrtfinalne serije, kada je trojkom u poslednjim sekundama doneo trijumf svom timu. Taj pogodak raspalio je maštu "grobarima" da mogu da izbace Real, a Amerikanac iz Bronksa odličan je bio i u drugom meču, gde je vodio crno-bele do trijumfa.

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

 

Međutim, praktično niotkuda pojavio se Najdžel Vilijams Gos, i to u trećem meču. Reč je o bivšem igraču Partizana, koji jeste dobar igrač, ali nije ključni u rotaciji Real Madrida. I sa tom ulogom prelomio je meč u Beogradu trojkom u samom finišu meča, za konačnih 82:80.
 

 

 

 

Šest igrača na terenu, konfuzija i sumnjive sudijske odluke

 

 

Foto: printscreen Twitter

Jedna od spornih situacija iz trećeg meča

 

Koliko je i jednoj i drugoj ekipi stalo do pobede, videlo se u četvrtom meču, krajem prvog poluvremena. Partizan je krenuo u poslednji napad po izjednačenje, a na terenu je u tom momentu bilo šest, umesto pet igrača. U poslednji napad po koš krenuli su Jam Madar, Janis Papapetru, Matijas Lesor, Džejms Naneli, Dante Egzum i Danilo Anđušić. Sudijama, ali i gledaocima kraj malih ekrana, to je promaklo i tek kasnije je neko primetio i objavio na društvenim mrežama.

 

 

 


Osim toga, mnogo se komentarisala i konfuzija prilikom poslednjeg napada Reala u trećem meču, pri rezultatu 82:80. Adam Hanga je jedva ubacio loptu u polje pre isteka pet sekundi, pogodio je obruč, a u međuvremenu je Vilijams Gos odgurnuo Zeka Ledeja. Mnogi su smatrali da je to bio faul, a u narednim sekundama tek je usledila prava konfuzija! Egzum se sudario sa Serhiom Rodrigezom, što je mnogima takođe izgledalo kao čist faul. Potom je Džejms Naneli krenuo u prodor i takođe završio na zemlji, poput Ledeja i Egzuma. Ni to nije bio faul, pa je meč okončan pobedom Reala.

 

 

 

 

 

Tragedija koja je potresla sve

 

Nažalost, između trećeg i četvrtog meča u Beogradu desila se tragedija u Beogradu, kada je maloletni K. K. (13) ubio osmoro vršnjaka i člana obezbeđenja škole. Zbog toga je proglašena trodnevna žalost i u jednom momentu bilo je pitanje da li će meč uopšte biti odigran. Na kraju, u "Areni" nije bilo muzike i uobičajenog spektakla, kakav je inače na mečevima Partizana.

 

Foto: Informer

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17