• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. P.

21.05.2023

16:14 >> 16:44

DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI NA MUNDOBASKETU? Pešić za Informer otkrio šta želi zvezda NBA lige! (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI NA MUNDOBASKETU? Pešić za Informer otkrio šta želi zvezda NBA lige! (VIDEO)

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić otkrio je u razgovoru za Informer da li Nikola Jokić želi ili ne želi da igra za Srbiju na Svetskom prvenstvu!

Naša ekipa razgovarala je sa selektorom u njegovom voljenom Pirotu na izložbi "100 godina srpske košarke".

Popularni Kari bio je raspoložen za razgovor, a onda nam je otkrio da li će Nikola Jokić igrati na Mundobasketu na Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra.

Foto: Starsportphoto

Voli svoju zemlju: Nikola Jokić igrao je za Srbiju na Evrobasketu prošle godine

- Sačekaćemo kraj sezone da vidimo u kakvom će stanju biti. Ono što je bitno da se zna je da se ne postavlja pitanje da li on želi da igra za Srbiju ili ne. To važi i za ostale. Oni svi žele, ta generacija 1994. i 1995, upotpunjena i nešto iskusnijima, ali i mlađima. Širi spisak imamo. Veoma se dobro slažu svi i van i na terenu. SP nije samo borba za medalju već i za Olimpijske igre u Parizu naredne godine, na koje bismo svi voleli da se plasiramo, tu su preko puta, u Evropi. To je prvi i osnovni cilj. Mi imamo plan puta i pripremnih utakmica, poslali smo igračima i sad čekamo - kaže Kari Pešić, čiji će momci u grupi igrati sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Na konstataciju da su mnogi prokomentarisali da novi dres koji je predstavio Bogdan Bogdanović podseća na one kad je sa Jugoslavijom osvojio SP 2002, Pešić se našalio.

 

 

- Ne znam ja, u kojim smo mi dresovima igrali? Lepo je to što je urađeno za navijače. Naši navijači su jedini koji imaju pravo da doživljavaju i uspehe i neuspehe reprezentacije sa euforijom, to smo mi, mi to tako - prokomentarisao je iskusni stručnjak.

On je potom prokomentarisao finalnu seriju Denvera i LA Lejkersa u kojoj trenutno tim našeg Jokića vodi sa 3:0 u seriji.

- Bilo bi dobro da završi ovo što je planirao sa svojom ekipom, na dobrom su putu ka finalu NBA lige, ali treba biti oprezan, Lejkersi su iskusna ekipa. Majami vodi 2:0 protiv Bostona, to je iznenađenje i odgovaralo bi Nagetsima da oni slave da bi preuzeli prednost domaćeg terena - kaže Pešić, kojem očigledno ništa ne promiče.

Foto: Starsportphoto

Pohvalio "večite": Košarkaši Zvezde i Partizana

Pešić se dotakao i sezone KK Partizan i KK Crvena zvezda, ali i naglasio da ne bi ocenjivao urađeno.

- Ne bih ocenjivao rezultate "večitih" i smatram da treba da budu zadovoljni onim što su uradili. Zvezda je posle teškog perioda u početku osvojila Kup Koraća, što ne treba da se zaboravlja i potcenjuje. Partizan je izgubio od ekipe koje danas igra u finalu, a crno-belima se desilo mnogo nepovoljnih stvari u u polufinalnoj seriji - zaključio je Pešić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija