• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

13:12

DA LI JE OVO OPASNOST ZA PARTIZAN I ZVEZDU? Veliki preokret, OVAJ klub će igrati Evroligu?!

Starsportphoto©

Košarka

DA LI JE OVO OPASNOST ZA PARTIZAN I ZVEZDU? Veliki preokret, OVAJ klub će igrati Evroligu?!

Podeli vest

Novi izvršni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas izjavio je da turski Turk Telekom ima šanse da naredne sezone igra u najkvalitetnijem košarkaškom evropskom klupskom takmičenju.

Paulijus Motiejunas je bio na današnjoj konferenciji za medije u Kaunasu gde je Žalgiris za novog direktora kluba postavljen Paulius Jankunas.

Motiejunas (42) je inače na mestu izvršnog direktora Evrolige zamenio Maršala Glikmana. Turk Telekom je poražen u finalu Evrokupa od Gran Kanarije (67:71), koja je odustala od takmičenja u Evroligi.

- Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 timova iz prošle sezone možda ostanu i u narednoj. Tu je takođe pitanje Turk Telekoma. Sve bi trebalo da bude jasno 29. juna kada je sastanak deoničara. Turk Telekom je na listi - rekao je Motiejunas.

Foto: Starsportphoto©

 

Iako su mnogi smatrali da mesto Gran Kanarije treba da preuzme tim koji je nedavno preuzeo srpski stručnjak Nenad Čanak i zamenio Erdema Džana, ta ideja je odmah odbačen. Ipak, Motiejunas je otkrio da sada postoji mogućnost da do toga ipak dođe.

Dakle, 29. juna će sve biti jasno! Posle sastanka biće poznata imena učesnika Evrolige za sezonu 2023/24. Nakon što je odustala Gran Kanarija, otvorila se mogućnost i da Valensija umesto nje dobije poziv za učešće, ali se sada sve zakomplikovalo.

Prema informacijama "Jurohupa", Virtus Bolonja, Partizan i Crvena zvezda, koji su već najavljeni kao učesnici Evrolige za narednu sezonu to će i biti bez obzira na sve. Ipak, treba sačekati kraj juna i biti potpuno siguran da neće doći do loših vesti za srpske predstavnike.

Foto: Starsportphoto©

 

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan su doneli Srbiji 37 pobeda u Evroligi ove sezone, najviše od svih zemalja koje imaju dva predstavnika. Turci sa Fenerhačeom i Efesom imaju 36 pobeda, Grcima su Olimpijakos i Panatinaikos doneli 35 pobeda, Francuzima Monako i Asvel 29, a italijanski timovi Olimpija iz Milana i Virtus imaju takođe 29 trijumfa. 

Što se tiče publike, o tome ne treba ni trošiti reči. Partizan je imao preko 300.000 navijača u "Beogradskoj Areni" tokom regularnog dela takmičenja, oko 350.000 kada se dodaju dva meča sa Realom, dok je Crvena zvezda prosečno u "Pioniru" imala preko 7.000 navijača, što je ukupno više od 120.000 ljudi. Sveukupno je u Beogradu preko 450.000 ljudi gledalo Evroligu ove sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija