• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2023

09:49

SELEKTOR FRANCUSKE PROGOVORIO O OBRADOVIĆU I JOKIĆU: Željko je NAJBOLJI od najboljih, a Nikola...

Starsportphoto/ilustracija

Košarka

SELEKTOR FRANCUSKE PROGOVORIO O OBRADOVIĆU I JOKIĆU: Željko je NAJBOLJI od najboljih, a Nikola...

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole govorio je o aktuelnim košarkaškim temama a posebno se osvrnuo na trenera Partizana Željka Obradovića i zvezdu Denvera Nikolu Jokića.

Trofejni trener Vensan Kole istakao je da posebno ceni srpske trenere, a naročito aktuelnog trenera Partizana Željka Obradovića.

- Bio sam ovde ranije. Prošle godine sam izgubuio sa mojim Metropolitanom od Partizana i Željka Obradovića. On je najbolji od najboljih. On je neko kog pratim dugo, i pre nego što sam bio trener. Jer, počeo sam posle njega svoju karijeru. Znam puno o njemu, ali je uvek interesantno slušati ga.

Foto: REUTERS/Annegret Hilse

 

Ove godine je košarkaš kojeg Francuz dobro poznaje, i kojeg je trenirao, Viktor Vembenjama odabran kao prvi pik na draftu, pa će karijeru nastaviti u San Antonio Sparsima. Kole je prokomentarisao fenomen svog košrkaša, kao i Nikole Jokića koji je sa Denverom osvojio NBA titulu.

Foto: AP/Photo

 

- Nadam se da će Vembenjama biti kao Nikola Jokić. Ima potencijal, ali je najteže sve to ostvariti. Ima samo 19 godina. Znam ga jako dobro jer sam ga trenirao. Predpostavljam da će biti jako uspešan. Moguće je da, za nekoliko godinu, svi najbolji košarkaši budu iz Evrope -rekao je za Telegraf.

Foto: Starsportphoto

 

Upitan je iskusni stručnjak da li mladi košarkaš može da bude bolji od Jokića?

- Različit je. Jokić je baš poseban. Sve vidi pre drugih i jedan je od onih koji donosi najbolje odluke. Sa druge strane, Viktor mora da bude bolji u tim situacijama. Ono gde je sada bolji od Jokića je njegov aspekt odbrane. Mislim da će u nekoliko godina biti još bolji kada ojača telo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija