• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

17:52

Ne razmišljamo o otkazima, gledamo ono što imamo! Dobrić otkrio kakva je atmosfera u reprezentaciji

Starsportphoto©

Košarka

Ne razmišljamo o otkazima, gledamo ono što imamo! Dobrić otkrio kakva je atmosfera u reprezentaciji

Podeli vest

Novopečeni košarkaš Virtusa iz Bolonje - Ognjen Dobrić, nalazi se na spisku reprezentacije Srbije za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Okupili su se košarkaši Srbije u Beogradu uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo koje će se ove godine održati na Filipinima, Indoneziji i Japanu. Među momcima koje je u reprezentaciju pozvao selektor Svetislav Pešić nalazi se i Ognjen Dobrić.

Glavna tema poslednjih dana bile su vesti vezane za brojne otkaze u reprezentaciji. Srbija na Mundobasket ide bez Jokića, Micića, Lučića i Kalinića, ali Dobrić ističe da igrači koji su stigli na okuplanje ne razmišljaju o tome. 

- Atmosfera je stvarno odlična. Pošto su otkazi glavna tema u medijima i javnosti, moraću to odmah da pomenem, igrači ne razmišljaju o tome i gledamo samo ono što imamo. Želimo na najbolji mogući način da iskoristimo to što imamo, a smatram da imamo puno kvaliteta. Ne kažem da nam neće faliti ti igrači, to su najveća imena u našoj košarci, ali mislim da to može da se nadomesti napornim radom - rekao je Dobrić. 

Bio je Dobrić na selektorovom spisku i prošle godine uoči priprema za Evropsko prvenstvo, ali tada je "otpao" u poslednjem trenutku. Ističe srpski reprezentativac da je spreman da se nađe među 12 koji će predstavljati Srbiju na Filipinima. 

- Kao i do sada, daću sve od sebe da budem sa ovim ljudima na istom terenu i budem u 12. Opet ne mogu ništa da tvrdim, niti je odluka na meni. To je trenerova zamisao, taktika i ako me on vidi u ekipi, ja ću rado biti deo nje na Svetskom prvenstvu. Ne osećamo pritisak. U ovom trenutku možda nismo favoriti, ali možda je i lakše raditi u toj atmosferi. Imamo kvalitet i samim tim što nismo favoriti, možemo iz senke da napravimo dobar rezultat. Ekipu ne čine dva igrača, sve može dobrom atmosferom i jakim radom da se nadomesti i svi su fokusirani da se što bolje iskoriste pripreme i napravi dobar rezultat na prvenstvu. Ništa nije nemoguće - podvukao je Ognjen Dobrić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija