• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2023

12:13

Upoznajte ponos Srbije! Ovo su košarkaši koji su obradovali naciju!

Starsportphoto

Košarka

Upoznajte ponos Srbije! Ovo su košarkaši koji su obradovali naciju!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina obradovala je naciju!

Mladi košarkaši učinili su sve Srbe ponosnima jer su se na Evropskom prvenstvu, usred Niša, pobedili Španiju rezultatom 81:71 i osvojili zlato.

Izabranici selektora Nenada Stefanovića bili su nepobedivi na ovom šampionatu i doneli su Srbiji peto evropsko zlato u istoriji u ovoj kategoriji.

Najbolji u finalu bio je Nikola Topić sa 24 poena i osam asistencija, a na turniru je beležio u proseku 15,3 poena, 5,1 asistenciju i 3,7 skokova po meču.

Kao košarkaš Crvene zvezde ujedno je i najpoznatiji javnosti, a Informer vam otkriva više o njemu, ali i o njegovim saigračima.

 

NIKOLA TOPIĆ

Sin je slavnog srpskog košarkaša i trenera Milenka Topića. Debtivao je za Zvezdu sa samo 16 godina, u martu prošle godine, a ovog avgusta postaće punoletan. Minulu sezonu proveo je na pozajmici u OKK Beogradu, a predstojeću će započeti Megi kao pozamljen košarkaš Zvezde, sa kojom je potpisao profesionalni ugovor ovog leta. U centru pažnje bio je u januaru kada je ABA liga poništila njegov transfer iz Zvezde u FMP jer su probili rok za registraciju.

 

 

MITAR BOŠNJAKOVIĆ

Bek iz Novog Sada je u Real Madridu od 2021. godine. U januaru ove godine ga je šira javnost bolje upoznala jer je bio odličan na "Next generation" turniru u Minhenu koji su mladi košarkaši Reala osvojili pobedom nad Žalgirisom. U maju je takođe sa Realom osvojio turnir sledeće generacije.

Prošlog septembra trener prve ekipe Reala Ćus Mateo doveo ga je na trening seniora, gde je postigao trojku preko Marija Hezonje.

 

 

ALEKSA RISTIĆ

Košarkaš Dinamika posvećen je košarci 24 časa i kaže da voli daje igra čak i kada je slobodan. Počeo je da trenira u četvrom razredu osnovne škole. Trenutno je fokusiran na defanzivu koju je ranije zapostavljao. U slobodne vreme voli da gleda horor filmove jer mu, kako kaže, prija da bude uplašen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksa Ristic (@_aleksa.r)

 

BOGOLJUB MARKOVIĆ

Užičanin je ovog meseca potpisao prvi profesionalni ugovor sa ekipom Mege. U februaru mu je ukazana velika čast i učestvovao je na trodnevnom kampu Košarke bez granica u Solt Lejk Sitiju. Bio je jedan najkorisnijeg igrača Juniorske lige Srbije, i početkom godine je debitovao i za prvi tim Mege u utakmici 17. kola ABA lige protiv Cibone. Prošle godine sa Megom je osvojio juniorsku Evroligu i izabran je u idealnu petorku.

Foto: KK Mega

 

ANDREJ MUŠICKI

Šapčanin je u Megu došao još 2020. godine, a počeo je da trenira u rodnom gradu. U aprilu je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom.

Foto: KK Mega

 

NENAD STEFANOVIĆ, selektor

Foto: Starsportphoto

 

 

Rođen je 31. avgusta 1985. Igračku karijeru proveo je u Srbiji, Crnoj Gori, Švedskoj i Poljskoj,a između ostalog igrao je i u FMP-u i Partizanu. Trener FMP-a je najmlađi prvi trener u ABA ligi i u sezoni 2021/2022 je sa svojim saradnicima i igračima napravio uspeh za pamćenje plasmanom u plej-of regionalnog takmičenja.

 

ŠAMPIONSKI TIM

Aleksa Ristić (Dinamik)
Andrej Kostić (Crvena zvezda)
Bogoljub Marković (Mega)
Andrej Mušicki (Mega)
Mitar Bošnjaković (Real Madrid)
Pavle Nikolić (Borac Čačak)
Đorđe Ćurčlć (Borac Čačak)
Ognjen Romić (Dinamik)
Matija Milošević (Borac Čačak)
Pavle Mišić (Crvena zvezda)
Filip Jović (Mega)
Nikola Topić (Crvena zvezda)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija