• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2023

11:56

Čović oštar zbog Nedovića! Ništa mi njemu nismo zabranili

shutterstock/Informer/starsportphoto

Košarka

Čović oštar zbog Nedovića! Ništa mi njemu nismo zabranili

Podeli vest

Srpski košarkaš Nemanja Nedović odustao je od nastupa za reprezentaciju Srbije, a sada se oglasio i prvi čovek njegove Crvene zvezde Nebojša Čović.

Nedović se najore pojavio na pripremama, ali nakon dve utakmice iza zatvorenih vrata i dve na Akropolis kupu, košarkaš Crvene zvezde odlučio je da se zahvali selektoru Svetislavu Pešiću na poverenju i napusti tim.

Odmah su krenule spekulacije o tome šta je razlog napuštanja ekipe, najviše se pominjao sukob sa Karijem Pešićem, ali bilo je i onih koji su nagađali da ga klub sa Malog Kalemegdana nije pustio.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović oglasio se po tom pitanju i oštro demantovao da je klub bilo šta bilo kome zabranio.

Foto: Starsportphoto

Dobro ga poznaje: Čović sa Nedovićem

 

- Crvena zvezda ni na jednom nivou, ni za jednu reprezentativnu selekciju, pošto vidim svakakve bljuvotine na društvenim mrežama, nikada nije zabranila bilo kome da igra za Srbiju. To je afirmacija za naše igrače, pa tako nismo uticali na odluku Nedovića. Sve je postavljeno da je na dobrovoljnoj bazi. Nedović je procenio, što ima za pravo, da nije pronašao sebe u reprezentaciji. Da li su to relacije sa stručnim štabom, ne znam, ali priznaćete da je reprezentacija u deficitu na mestu plejmejkera. A Nedović to nije. Bolje je da tako odluči, nego da ode nespreman na SP - smatra Čović.

On dodaje i da Košarkaški savez Srbije nije dobro uradio svoj posao.

- Veliki broj otkaza - Jokić, Micić, Kalinić... Videćemo kako će se složiti hemija u ekipi, verujem da mogu da naprave rezultate, ali reprezentacija je evidentno oslabljena, što govori da KSS nije dobro radio svoj posao. Posle EP je trebalo da se napravi analiza, ona ne mora da bude javna, ali je bilo potrebno da se uoče uzroci i da se time pomogne Pešiću, ali i da se napravi dobar odnos sa reprezentativcima - dodaje Čović.

Foto: Starsportphoto

Pešić ga eliminisao iz nacionalnog tima: Miloš Teodosić

 

Predsednik Zvezde osvrnuo se i na slučaj Miloša Teodosića, kog je Pešić prošle godine pred Evrobasket odstranio iz tima.

- To je bio preuranjen potez i tako se ne rastaje sa kapitenom reprezentacije. Pogledajte Špance. Koliko godina imaju Ljulj, Rodrigez... Ne moraju da igraju, ali su tu, drže atmosferu i nacionalni tim. Takođe, previše je menadžerisanja u našim klubovima. Pojedini menadžeri ucenjuju da ako ne potpišu za klub, onda neće igrati za reprezentaciju. Neću da otkrivam koji, ali to vrlo pomno pratimo - zaključio je Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija