• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2023

07:31

Auuu, bruka Slovenaca! Dončić gledao kako ih Amerikanci gaze sa +30 (VIDEO)

Tanjug/AP

Košarka

Auuu, bruka Slovenaca! Dončić gledao kako ih Amerikanci gaze sa +30 (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država deklasirali su Sloveniju sa 92:62 u okviru priprema za Svetsko prvenstvo.

Luka Dončić je propustio meč sa Amerikancima zbog povrede na susretu sa Špancima, pa je sa klupe morao da gleda kako puleni Stiva Kera maltretiraju njegove saigrače. 

Amerikanci su odmah ubacili u šestu brzinu, pa su već do poluvremena stekli prednost od 16 poena, a potom su potpuno dokrajčili rivala u završnoj četvrtini, kada su i stigli do pomenutih "+30". U jednom trenutku pala je koncentracija Amerikancima, Slovenija je ušla u seriju početkom poslednje deonice i primakla se na 13 poena razlike. Ali, to je bilo sve, dodali su gas Ameri i na kraju pregazili protivnika.

 

 

 

Posebno raspoložen za Amerikance na ovom meču bio je Entoni Edvards koji je imao 15 poena pored svog imena, a uz to je uhvatio četiri lopte i ukrao tri od protivnika. Pratio ga je Džejlen Branson sa 11 poena,  dvocifreni su bili još Ostin Rivs i Tajris Haliburton sa po 10 poena, Bridžis je dodao 9, Džonson, Bankero i Portis po 8.

 

 

Sa druge strane, Gregor Glas, bivši košarkaš Partizana, bio je najefikasniji kod oslabljenih Slovenaca i susret je završio sa 14 poena. Majk Tobi, novi košarkaš Crvene zvezde, dodao je četiri poena i sedam skokova "protiv svojih".

Amerikanci u nedelju igraju protiv Španije, a do kraja priprema ih čekaju i mečevi protiv Grčke i Nemačke.

SAD u grupnoj fazi Mundobasketa na Filipinima igraće protiv Jordana, Grčke i Novog Zelanda i važe za prve favorite za zlato.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija