• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2023

21:27

Balans između skromnosti i samopuzdanja najbitniji! Svetislav Pešić: U Kinu vodim 13 igrača

Starsportphoto

Košarka

Balans između skromnosti i samopuzdanja najbitniji! Svetislav Pešić: U Kinu vodim 13 igrača

Podeli vest

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić nakon ubedljive pobede nad Portorikom rezultatom 110:75 izjavo je da su naši košarkaši pružili sjajan performans.

Pešić je na pres konferenciji izjavio da mu je drago što su igrali pred domaćom publikom  i da su igrači bili motivisani.

- Dobra prilika da igramo pred našom publikom, zahvaljujemo se na podšrci i poseti, to je jedan poseban osećaj, kada igraš kući. Videli ste da su naši momci dali sve od sebe, bili su motivisani. Ono što ipak treba reći istinu, nismo mi tako dobri, koliko to izgleda, niti su oni slabi koliko to izgleda. Oni su imali težak put, menjali su vremenske zone, što nas očekuje u Šenženu. - rekao je na startu konferencije Svetislav Pešić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Dodao je da su igrači ispunili sve zadatke, da je potrebno da se nađe balans između skromnosti i samopouzdanja.

- To su objektivne okolnosti, ali ne treba umanjiti našu igru, to je bilo na dosta dobrim nivou. Ispunili smo zadatke koje smo tražili, i u odbrani i napadu, to je bilo dosta dobro i statistiku kada pogledamo, ne zvaničnu, već koliko puta smo sprečili dodavanja, šut… to je sve bilo dobro. Dali su samo dva poena u prvom poluvremenu iz otvorene igre. Odradili smo dobar posao. Nas Portoriko očekuje u drugoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Manili. Mi koji smo u ekipi, mi svakoga poštujemo, respektujemo, verujemo u naše mogućnosti i nikoga se ne plašimo. Ali, moramo da ostanemo skromni, da nađemo balans između skromnosti i samopouzdanja. To nas je krasilo do sada, na svakom treningu, sastanku… Momci su svesni odgovornosti, svi smo svesni - kaže Pešić.

Otkrio je i koliko igrača putuje u Kinu na poslednji pripremni meč, a zatim je dodao da među njima neće biti Nikola Topić.

- U Kinu putuje 13 košarkaša, to je bio plan pre početka priprema i dalje u Manilu. To je to. Mali Topić ostaje ovde, očekuje nas dugakač put, mi to ne potcenjujemo. Proširili smo medicinski tim i mnogo je važno da ostanemo zdravi. Moramo da se adaptiramo na klimu, vlažnost… Voleo bih da se Topić pojavi, ali to znači da se neko povredio, a mi to ne bismo želeli .Mi igramo 26, a SP počinje 25, a 48 sati pre početka naše prve utakmice ćemo odrediti spisak od 12 košarkaša. - ističe naš selektor.

Foto: Starsportphoto

 

 

Jedan od igrača koji je najviše iskočio na pripremnim mečevima je košarkaš Majamija Nikola Jović.

- Mi znamo šta može, koliko može, ništa to nas ne iznenađuje. On je talentovan dečko, malo mu fali igranja, iskustva, ovo što se dešava, što se o njemu dosta piše, nadamo se da neće poleteti tamo gde ne sme, nego da ostane skroman i da ispunjava zadatke. Sretni smo da je sa nama  - kaže Pešić.

Bilo je i reči o Stefanu Joviću koji se skoro vratio iz povrede.

- Dobro je trenirao, dobro je radio, ima ogromno iskustvo, unosi sigurnost u ekipu. Samo je pitanje da se iz dana u dan, na neki način fizički pripremi. On nije zaboravio da igra, ako znaš da igraš, to se ne zaboravlja, samo je potrebno da se poprave fizičke performanse. Imamo još 8-10 dana. Gledaćemo da svaki momenat, gde god to bude, da nastavimo da treniramo i da igrači drže tonus. To je to - zaključio je selektor Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija