• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2023

13:42

Dobrićeva trojka sa zvukom sirene, Srbija pobedila Brazil

Starsportphoto

Košarka

Dobrićeva trojka sa zvukom sirene, Srbija pobedila Brazil

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Brazila 89:85 u pripremnom meču u kineskom gradu Šenženu. Bila je to poslednja provera pred Mundobasket u Manili.

Srbija je na Svetskom prvenstvu u grupi sa ekipama Kine, Južnog Sudana i Portorika, a dosad je na pripremama pobedila Bosnu i Hercegovinu, Poljsku, Grčku, Portoriko i Kinu, dok je zabeležila poraz od Italije.

 

SRBIJA - BRAZIL  89:85 (21:20, 24:18, 19:21, 22:26) 

Grad: Šenžen. Dvorana: Baoan Distrikt. Kapacitet: 5.000

SRBIJA: S. Jović, Avramović, Gudurić, Bogdanović, Marinković, Dobrić, Davidovac, N. Jović, Petrušev, Ristić, Milutinov, Radanov, Simanić.

BRAZIL: Uertas, Jago, Neto, De Paula, Benite, Giljerme, Leonardo, Luzada, Gabrijel, Lukas Dijas, Kaboklo, Soareš, Felipe, Felisio.

 

KRAJ

 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Dobrić u poslednjoj sekundi trojka. Pobeda Srbije nad Brazilom. 

40. minut - 18 sekundi do kraja - napravio je faul Giljerme Karvaljo i Dobrić je otišao na liniju za slobodna bacanja. Jedno je pogodio, zatim je Neto krenuo u napad, a Jago pogodio za tri. 11 sekundi pre kraja Srbija ima poen prednosti. 

40. minut - 30 sekundi pre kraja, Srbija je agresivno igrala odbranu, nije dozvolila Brazilu šut za tri poena. Isteklo je vreme i Srbija ima napad. 

40. minut - Nikola Jović, bravo dečko. Najhrabrije od svih reaguje kad god je u prilici. Izvukao se na trojku i pogodio. Odmah su Brazilci tražili tajm-aut. Luda završnica. 

39. minut - Stefan Jović je bio precizan sa linije za slobodna bacanja i doveo Srbiju u vođstvo. Međutim, onda je Kaboklo vratio poene i opet je nerešeno. 

37. minut - Prešao je Brazil u vođstvo. Zatim je Jović pokušao za tri, pa je opet izgubio loptu, pa ju je opet uzeo i krenuo u napad, ali ga je Neto sprečio da da koš. Bio je to faul, a Dobrić je pogodio dva slobodna bacanja.

36. minut - Pokušao je Dobrić za tri, ali promašio je. Zatim je na drugoj strani pokušao Soareš, ali je fauliran. 

34. minut - Avramović je pokušao da postigne koš, a Neto ga je, u nameri da ga spreči, udario po licu, pa je Srbin završio na parketu. Izvinio mu se Brazilac, a Avramović nije povređen. 

33. minut - Avraaamoooviiić. Krade loptu, trči preko celog terena i lagano pogađa za dva poena. Atraktivan poen. 

32. minut - Ludnica, ekipe sad gađaju trojku za trojkom. Nijednom tokom meča nije se igralo ovako intenzivno. Biće ovo luda završnica. 

31. minut - Samo što je počelo, Jago je pogodio trojku. Nekoliko sekundi kasnije pogodio je još jednu i doveo Brazilce u vođstvo. Pešić je tražio tajm-aut.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Avramović je pokušao da drži loptu dok ne istekne vreme, ali je dodao Ristiću, koji je fauliran tri sekunde pre kraja. Zatim je pogodio jedno slobodno bacanje. Brazilci nisu dobro iskoristili preostalo vreme. 

28. minut - Dobrić za tri poena, ali je promašio, s tim da je Avramović spretno uhvatio loptu. Ipak, ni on nije pogodio. Na drugeoj strani, Benite je kaznio "orlove" pogodivši za tri poena.

26. minut - Gudurić je čekao poslednje sekunde napada, ušetao ispod koša i pogodio. Sada se igra brže i napada na obe strane.

25. minut - Hrabro je Nikola Jović preuzeo inicijativu, izvukao se na "trojku" i pogodio. Međutim, i Brazilci sada sve češće gađaju. Kaboklo se razigrao. 

24. minut - Neto je pošao u napad i pao je, ali je uspeo da baci loptu Kaboklou, koji je pogodio trojku. Zaustavljena je igra na momenat da bi se obrisao parket.

23. minut - Opet Soareš pogađa, ovaj put trojku. Stefan Jović vraća trojku. 

22. minut - Soareš stiže do poena, ali Nikola Jović odmah uzvraća trojkom. Opet je plus sedam za Srbiju. 

21. minut - počelo je drugo poluvreme. Prvi napada za Srbiju, Davidovac je pokušao, ali nije pogodio, a zatim je Jago krenuo u kontranapad, ali takođe bez poena. 
DRUGA ČETVRTINA

Poluvreme. Srbija odlazi na odmor sa prednošću od sedam poena. Dobro se drže izabranici Svetislava Pešića. Na kraju su potrošili poslednjih desetak sekundi, samo da ne prime koš. Držali su igru pod kontrolom. 

 

 

20. minut - Srbija ima prednost od šest poena. To je najveća prednost koju je imala od početka meča. Na 40 sekundi do kraja, Brazilci su tražili novi tajm-aut. 

19. minut - Bogdanović i Milutinov meč prate sa klupe i sudeći po tome da uopšte nisu u dresovima, pitanje je hoće li ih Pešić uvoditi na igru. Verovatno ih je ostavio da odmore. 

18. minut - Petrušev je prvi igrač koji je došao do dvocifrenog broja poena na meču (11). Igra se poen za poen, mada Srbija uglavnom ima blagu prednost. 

Foto: Starsportphoto

 

17. minut - Petrušev za Avramovića, koji j precizan, ali su Brazilci preko Galvaninija pogodili trojku, tako da su izjednačili. 37:37. 

16. minut - Brazil je opet tražio tajm-aut. Ono što je za njihove igrače specifično jeste da postižu dosta koševa, a ovaj put ih je Srbija zatvorila i ne igraju kao što su u prethodnim pripremnim mečevima. Vezali su Brazilci trojku i šut za dva, pa je sada Pešić tražio tajm-aut.

15. minut - Ristić pravi faul, tako da Brazil ima dva slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan Jago.

14. minut - Selektor Brazila tražio je tajm-aut, a potom se njegova ekipa slobodnim bacanjima vratila rezultatski u meč. 29:28.

Foto: Starsportphoto

 

12. minut - Poeni za poenima vraćeni su na obe strane, tako da izbranici Svetislava Pešića održavaju prednost.

11. minut - Poćelo je zakucavanjem Alekse Avramovića, koji je uvećao prednost na 23:20.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Promašuje zicer Jović, a onda još jednom greši. De Paula pogađa dva slobodna bacanja, a poslednji napad u četvrtini ima naš tim. Organizovao ga je Avramović i završio sjajnom trojkom za novo vođstvo "orlova" - 21:20.

9. minut - Prvo vođstvo za Brazil, Felipe pogađa pod košem. Srbija je stala u napadu, nema tečne igre. Seriju Brazila prekida Aleksa Avramović.

8. minut - Neto pravi velike probleme našem timu, sada pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Pogađa i u narednom napadu, rezultat je 16:16.

7. minut - Raul Neto pogađa prvu trojku za Brazil, sada je plus dva za Srbiju.

Foto: kss.rs

 

5. minut - Dva slobodna bacanja za Vanju Marinkovića, zaustavljen je u prodoru. Prvo pogađa, kao i drugo, Srbija vodi sa 10:8. Vraća Vitor Benite, rezultat je nerešen 10:10. Stefan Jović pogađa prvu trojku na meču - 13:10.

4. minut - Bruno Kaboklo zakucava za 8:6, sa druge strane Nikola Jović ne pogađa nakon snažnog prodora. Brazilci izjednačuju preko Kabokla, ima već šest poena.

3. minut - Istekao je napad Srbije, Vanja Marinković je bio neodlučan. Davidovac seče napad rivala i atraktivno zakucava, vodi naš tim sa 8:4.

2. minut - Sjajna kontra, pogađa Nikola Jović za 4:2. Već je 6:2 za naš tim, ali Brazilci vraćaju na 6:4.

1. minut - Počeo je meč, Srbija je u prvom napadu izgubila loptu. Brazilci pogađaju preko Vitora Benitea i vode sa 2:0. Vraća Petrušev - 2:2.

 

Biće ovo prilika da vidimo na delu još jednom nacionalni tim Srbije, ali i novo pojačanje Crvene zvezde Jaga dos Santosa, koji je jedna od glavnih uzdanica Brazilaca na Mundobasketu.

Utakmica protiv Brazila biće poslednja provera, pošto već u subotu kreće Mundobasket, a protivnik ekipi Svetislava Pešića biće Kina, koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević.

Ovako je bilo na zagrevanju našeg nacionalnog tima u dvorani "Baoan Distrikt". 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija