• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2023

10:48

Mirotić u Podgorici dočekao ikonu Presvete Bogorodice "Umekšanje zlih srca" (VIDEO)

profimedia

Košarka

Mirotić u Podgorici dočekao ikonu Presvete Bogorodice "Umekšanje zlih srca" (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Mirotić, novi košarkaš Monaka, je u Podgorici u Hramu Hristovog Vaskrsenja dočekao ikonu Presvete Bogorodice "Umekšanje zlih srca" koja je stigla iz Rusije.

Nikola Mirotić je više puta dokazao svoju pripadnost crkvi, a sad je organizovao da ikona dođe iz Rusije, a u Podgorici je bio sa porodicom, decom i sprugom. 

Ikona će biti u Sabornom hramu dostupna na celivanje i blagoslov od utorka 22. avgusta zaključno sa 28. avgustom - praznikom Uspenja Presvete Bogorodice. Jedna od velikih svetinja današnje Rusije jeste upravo čudotvorna ikona Presvete Bogorodice "Umekšanje zlih srca“

Ikona mirotoči već 24 godine i s pravom se naziva „živa“, jer na određene događaje u društvu trenutno reaguje mirotočenjem ili krvotočenjem. Na ikoni je prikazana Presveta Bogorodica bez Bogomladenca sa sedam strijela ili mačeva koji bodu Njeno srce. Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske Patrijaršije ispitala je ikonu. Uzeli su smirnu da prouče njen sastav. Naučnici su utvrdili da je sličan "soku" koji luči neko četinarsko drvo koje raste u toplim zemljama, a koje ima pet životvornih svojstava. Među njima: zarastanje rana, antidepresiv...

Slava o mirotočivoj ikoni otišla je daleko van granica Rusije. Posetila je Češku, Italiju, Nemačku, SAD, Australiju, Ukrajinu, Belorusiju... Čudotvorna ikona je pet puta posetila Atos - Svetu Goru. U čast ikone, na Kipru je izgrađen hram.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija