• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

16:21

Japan bez šanse protiv Nemaca! Entoni Tauns pokvario rekord Filipincima!

informer/printscreen

Košarka

Japan bez šanse protiv Nemaca! Entoni Tauns pokvario rekord Filipincima!

Podeli vest

Sigurna pobeda Nemačke i Litvanije, Dominikanska Republika na krilima Karl Entoni Taunsa savladala Filipine.

Napokon smo dočekali početak Svetskog prvenstva, a već prvog dana ovogodišnji Mundobasket ispisao je nove stranice košarkaške istorije. Naime, u impresivnoj "Filipini areni" domaćin je dočekao Dominikansku Republiku, a na tribinama bilo je 38.115 navijača čime je postavljen rekord. 

Nažalost, Filipinci neće zadovoljni napustiti velelepno izdanje u Manili pošto je Dominikana na krilima sjajnog Karl Entoni Taunsa uspeli da režiraju veliko iznenađenje i upišu pobedu na startu Mundobasketa - 87:81. 

Mnogi su ovaj meč obeležili kao borbu za drugo mesto u grupi A gde su još Italija i Angola. Azuri su upisali pobedu protiv afričke selekcije, potvrdili ulogu favorita, a Dominikana je nakon toga trijumfovala protiv Filipina i napravila krupan korak ka drugoj fazi takmičenja. 

Foto: Tanjug/AP

 

Džordan Klarkson predvodio je Filipince tokom čitavog meča, na parketu proveo bezmalo 35 minuta, ali na kraju nije mogao da pomogne svojoj reprezentaciji zbog pet ličnih grešaka. As Jute utakmicu je završio sa 28 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu budući da u sastavu nije imao raspoloženog saigrača. Sa druge strane, Entoni Tauns došao je do "dabl-dabl" učinka sa 26 koševa i 10 skokova, a pratio ga je Liz sa 18 poena. 

U drugom meču grupe D - Litvanci su bez problema izašli na kraj sa Egiptom pošto su u Pasaju slavili sa 93:67. Budući da Faraoni nisu bili ravnopravan rival evropskoj reprezentaciji, selektor Litvanije Kažis Maksvitis imao je prostora da podeli minutažu, pruži šansu svim košarkašima i tako ih na pravi način uvede na Svetsko prvenstvo. 

Foto: Tanjug/AP

 

Prva zvezda Litvanije - Jonas Valančijunas, igrao je svega 14 minuta i za to vreme zabeležio "dabl-dabl" sa 15 poena i 10 skokova. Najefikasniji bio je Normandas sa 18 koševa, a dvocifren je bio još i Bendžijus sa 10. Sa druge strane, Egipćane je predvodio Marei sa 14, El Gendi su dodali 13, a Mahmud 11.

Ulogu favorita opravdala je i selekcija Nemačke koja je savladala domaćina reprezentaciju Japana sa 81:63. Od prvog minuta Panceri su dominirali na parketu "Okinava Arene" i tako potvrdili ozbiljnu kandidaturu za najviši plasman na Mundobasketu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Dominirao je Moric Vagner, as Orlando Medžika, koji je meč završio sa 25 poena i devet skokova, pratio ga je Denis Šruder sa 14, Danijel Tas ubacio je 13, a Franc Vagner 10. Sa druge strane, Juta Vatanabe ubacio je 20 koševa, ali to nije bilo dovoljno da Japanci ozbiljnije zaprete Nemačkoj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija