• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

17:54

Pao svetski rekord! Filipinci napravili šou na otvaranju Mundobasketa! (FOTO)

fiba.basketball

Košarka

Pao svetski rekord! Filipinci napravili šou na otvaranju Mundobasketa! (FOTO)

Podeli vest

Svetsko prvenstvo, 19. po redu, počelo je juče u Manili, tačnije njenom predgrađu, duelom Angole i Italije (67:81), ali pravi spektakl krenuo je tek po završetku tog okršaja, kada je usledio zabavni program, a onda i okršaj domaćina i Dominikanske Republike - 81:87.

Utakmica je odigrana u "Filipin areni", kapaciteta 55.000.

U prodaju je pušteno 47.000 karata jer su Filipinci doslovno ludi za ovim sportom i NBA ligom, pa je na tribine došlo čak 38.115 gledalaca. Tako je oboren rekord star 19 godina. Postavljen je u Torontu 1993. u finalu Mundobasketa, kada su Sjedinjene Američke Države pobedile Rusiju sa 137:91.

Filipinci su bili ekstremno glasni i, uprkos tome što "Arenu" nisu popunili do kraja, jačina buke sa tribina bila je neuporediva sa bilo kojom drugom utakmicom u bliskoj prošlosti.

Domaći igrači i publika su žarko želeli pobedu i borili su se do samog kraja.

Samim tim uveličali su spektakl jer se u poslednjoj četvrtini vodila neizvesna borba.

Predsednik države zaustavio sve

Prvi čovek Filipina Ferdinand Markos mlađi, poznat po nadimku Bongbong, saopštio je uoči istorijskog meča da sve prestaje sa radom, počevši od škola, pa do ostalih ustanova. To znači da su juče na raspolaganju bile samo službe koje treba da reaguju u slučaju hitnih zdravstvenih, bezbednosnih i sličnih slučajeva.

Foto: fiba.basketball

 

Zanimljivo je i da je novinarima, među kojima je ekipa Informera, nekoliko minuta pre utakmice javljeno da će tunel za ulaske kroz koji su predstavnici medija prolazili biti zatvoren zbog dolaska predsednika na meč i da ne mrdaju sa svog mesta.

Na kraju je ipak Dominikana opravdala epitet favorita, a očekivano ju je predvodila NBA zvezda Karl Entoni Tauns sa 26 poena. S druge strane, košarkaški bog na Filipinima, još jedan Amerikanac - Džordan Klarkson stao je 28 poena, ali je zbog pet ličnih u suzama napustio parket pre kraja meča.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija