• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2023

16:23

Pešić pred naredni meč odgovorio na kritike, pa citirao Jokića (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Pešić pred naredni meč odgovorio na kritike, pa citirao Jokića (VIDEO)

Podeli vest

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pred meč sa Dominikanskom Republikom izjavio je da moramo biti realni i priznati da ima dosta boljih reprezentacija od naše.

Svetislav Pešić se na početku osvrnuo na poraz od Italije, a zatim istakao da sledeći protivnik Dominikanska Republika ima jako dobar tim.

- Nikome nije drago kad se izgubi, mnogo je bolje kad se pobedi. Nismo mi došli ovde samo da pobedimo Italiju, posle stvorila ta atmosfera oko njih, uticalo je sve na to. Nismo pobedili, ali nismo se ni odricali. Nema puno plakanja, nema tuge, imali smo sastannak da vidimo šta treba da u uradimo.  Sada je na redu novi meč, sa novim timom. Nije to samo Tauns, tu je Feliks jedan od najbolji plejmejkera ACB lige. Mi smo iz zemlje košarke, protiv nas su svi specijalno našpanovani, nikada nemamo lak zadatak - rekao je Pešić.

Kratko je govorio o Boriši Simaniću i njegovom trenutnom stanju.

- To morate da doktora da pitate, stanje se popravlja, znam sve, ali ne bi ja o tome da pričam - istakao je on.

Utakmica protiv Dominikanske Republike je presudna za nas, ako pobedimo prolazimo sigurno, ali na prvo mesto možemo samo ako Portoriko dobije Italiju.

- Tako je, videli ste šta se dešava u ostalim grupama. Australija je ispala koja jedan od favorita, svašta se dešava. Pravi timovi se posle poraza vraćaju, ja verujem u ovaj tim i ambiciju mojih igrača - kaže naš selektor.

Pešić se ponovo dotakao poraza od Italije u prošlom kolu.

- Mi teško priznajemo da je neko bolji od nas, ali ćemo morati da priznamo. Napreduješ samo ako ispred sebe imaš nekog boljeg. Izgubili smo od Italije koja je jedna uigrana i izvaredna ekipa, to je proizvod jednog kontiuteta - dodao je on.

Nakon toga je rekao da je kontinuitet najbitniji, te se dotakao kritika na njegov račun.

Bez kontiutiteta u vrhunskom sportu nema rezultata, njima iz reprezentacije devet igrača igra u domaćem šampionatu, a kod nas dva ili tri, to treba da se kaže, ali ne ja da kažem. Onda će odmah da kažu, eno onaj iz Pirota koji prvo treba da uči da priča pravilnim jezikom, a drugo neka ne radi, već da ide da peca ribe, a ne znaju da ja uživam u ribama i u ženskim i volim ribu da pojedem, a da pecam neću, ima ko to da radi za mene - rekao je Pešić.

Na kraju je citirao  dvostrukog MVP-a NBA lige Nikolu Jokića.

- Lepo je rekao Jokić da se u Srbiji vole rezultati, a ne igra. Mi volimo da napredujemo i učimo od drugih koji su bolji, a mnogo njih koji su bolji i to nije sramota - zaključio je Svetislav Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija