• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

14:20

Muta za Informer: Pusti demagogiju, uzimamo medalju!

Starsportphoto

Košarka

Muta za Informer: Pusti demagogiju, uzimamo medalju!

Podeli vest

Kanada možda ima NBA zvezde, ali nema ono što imamo mi, a to je zajedništvo, poručuje bivši trener Crvene zvezde i Partizana

Proslavljeni košarkaški stručnjak Miroslav Muta Nikolić (67) veruje da košarkaška reprezentacija Srbije ima kvalitet da savlada Kanadu i osvoji medalju na Mundobasketu u Manili!

Foto: Starsportphoto

 

 

 

"Orlovi" sutra (10.45, RTS 1) na Filipinima igraju meč polufinala Svetskog prvenstva protiv Kanade, a prema rečima bivšeg trenera Crvene zvezde i Partizana, Srbija može da iznenadi favorizovani tim iz Severne Amerike.

Popularni Muta je za Informer najavio sutrašnji meč i poručio da ta uloga favorita, koju Kanada nesumnjivo ima, ne mora ništa da znači pred meč odluke.

- Ljudi su i za Litvance pričali da su favoriti i jači od nas, pa ste videli kako se meč završio. Već mesec dana govorim da imamo ekipu za medalju. Ovo je veliki uspeh. Tim čine sjajni momci i verovao sam u njih otkako su se okupili. Atmosfera je sjajna i to se vidi, ne mora uopšte da se naglašava - kaže za Informer Miroslav Nikolić.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Harizmatični trener kaže da se čuje sa Bogdanom Bogdanovićem i da mu je kapiten "orlova" preneo utiske iz Manile.

- Čuo sam se sa Bogdanom i dao sam im podršku. Nadam se najboljem u sutrašnjem polufinalu, a to je pobeda - kaže Nikolić.

Dodaje bivši pomoćnik Aleksandra Đorđevića i zbog čega ima veliko poverenje u naš nacionalni tim.

- Što se tiče Kanade, oni imaju možda NBA igrače, ali nemaju ono što mi imamo, a to je kolektiv. Pojačali smo odbranu, igrači su shvatili da bez defanzive nema uspeha. Naša prednost je i duža klupa. Kanada igra sa sedam igrača, i cenim da ih je stigao umor. Kod nas može svako da iskoči u prvi plan. Ne mora to da bude Bogdan, možda sutra bljesne Dobrić, na primer. Bogdan je suvi kvalitet i to ne samo na šutu. Shvatio je kada treba da krene u prodor, kada da doda loptu. Ekipa smo za medalju - dodaje Nikolić.

Iskusni trenerski vuk je nekoliko dana pre Svetskog prvenstva rekao da očekuje veliki rezultat na Mundobasketu. Sada su se njegove reči i ostvarile.

- Vi ste mi svedok da sam to izjavio. To ti pričam! Šalu na stranu, Srbija kao reprezentacija uvek treba da ide na medalju, pusti demagogiju. Imamo dobre igrače, ali to nije samo Bogdan, već tu su i Gudurić, Milutinov... Željni su medalje, jer to su momci koji nikad nisu igrali u senci - naglašava Nikolić.

Dotakao se još jednom i otkaza i na neki način priznao da je selektor Svetislav Pešić imao mnogo težak zadatak kada je sastavljao tim.

- Onda kada su počeli otkazi, ja kao trener ne bih znao koga da povedem na put. Imamo mnogo kvalitetnih igrača na svim pozicijama, što se kroz pripremni period i pokazalo. Onda kada je došlo da otpadnu dvojica ili trojica, ponovo je bio nezahvalan zadatak, jer su svi oni zaslužili da idu - zaključuje Miroslav Nikolić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija