• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

11:55

Đurović za Informer: Da smo imali Jokića, uzeli bismo zlato!

printscreen RTS

Košarka

Đurović za Informer: Da smo imali Jokića, uzeli bismo zlato!

Podeli vest

Čuveni trener smatra da je Srbija napravila ogroman uspeh na Mundobasket u Manili

Čuveni košarkaški analitičar Vlade Đurović (75) poručuje za Informer da je Srbija napravila ogroman uspeh na Svetskom prvenstvu na Filipinima, uprkos činjenici da nije osvojila zlatnu medalju.

Foto: Tanjug

 

 

Penzionisani trener, poznat po tome što maltene bez greške prognozira košarkaška dešavanja, priznaje da je Nemačka u jučerašnjem finalu bila jača i da je zasluženo osvojila zlatnu medalju. Ipak, ni srebro koje je uzela Srbija nije loš rezultat, štaviše, odličan je s obzirom na to šta je sve pratilo naš nacionalni tim u poslednjih mesec i po dana.

Nemci su u jednom momentu imali čak 12 poena prednosti, a "orlovi" su na krilima Alekse Avramovića počeli da tope prednost i na kraju stigli u egal završnicu. Ipak, nakon nekoliko grešaka, Nemci su se ponovo odlepili i na kraju slavili sa 83:77.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kako kaže Đurović, u tim ključnim momentima u drugom poluvremenu falio je Nikola Jokić, najbolji svetski košarkaš, koji je ovog leta odlučio da odbije nastup za reprezentaciju.

- Kažu igramo bolje bez Nikole Jokića, ali ne slažem se. Da je on juče bio u ekipi, bar u tom drugom poluvremenu, mi bismo bili prvaci sveta. Kada se on vrati u tim, plus Micić, mali Topić, možda Kalinić i Pokuševski, mi ćemo imati reprezentaciju za budućnost. Svaka čast ovim momcima što su nas predstavljali u Manili, dobili su medalju, zaradili državnu penziju i sve su to zaslužili - kaže Đurović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Žali iskusni stručnjak zbog nekih odluka u finišu meča protiv Nemačke, a ističe i nekoliko igrača za koje misli da su podbacili u jučarašnjem finalu.

- Da je Gudurić pogodio onu trojku za izjednačenje, imali bismo psihološku prednost. Mnogo se osetio izostanak Dobrića. Većina igrača je podlegla atmosferi, a tu mislim najviše na Milutinova, Gudurića i Davidovca. Mislim da ih je slomio pritisak. Verovatno su noć pre utakmicu razmišljali kako mogu da postanu šampioni sveta i da su jako blizu, ali Nemačka nije ekipa koja može tek tako da se  dobije. Na visini zadatka bio je Avramović, imao je podršku Bogdana i Petruševa, ostali nisu bili na nekom posebnom nivou što se tiče finala - analizira Đurović.

Kako kaže nekadašnji trener Crvene zvezde, Srbija je ostvarila ogroman uspeh i to mnogo veći nego što su se mnogi nadali.

- Ja kad krenem na televiziju, srećem ljude koji mi govore kako smo napravili ogroman uspeh. Sad kad smo izgubili finale oni kukaju "jao, jao, mogli smo zlato". Osvojili smo srebro, iskren da budem nisam očekivao. Da nam je neko ponudio pre turnira da budemo četvrti, mislim da bismo prihvatili. Ovako, izborili smo Olimpijske igre, uzeli srebro, a imamo mnogo manje stanovnika od Nemačke koja je šampion sveta - zaključuje Đurović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito!
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito!

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija