• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

19:55

NBA as Barselone poručio: Evroliga ima najveći kvalitet!

AP/Photo

Košarka

NBA as Barselone poručio: Evroliga ima najveći kvalitet!

Podeli vest

Jedno od najvećih i najpoznatijih imena koje je ovog leta "preplivalo" okean i stiglo u Evroligu svakako je Džabari Parker, koji smatra da je košarka u Evropi konstantnije i bolje takmičenje od NBA!

Parker će ove godine biti novajlija u Evropi, pošto je do sada nastupao isključivo u NBA ligi. Mnogo se od njega očekivalo kada je 2014. izabran kao drugi pik na draftu od strane Milvoki Baksa. Koliki je potencijal bio, najbolje svedoči činjenica da je zbog njega Janis Adetokumbo sedeo na klupi i čekao šansu.

Foto: AP/Photo

Džabari Parker u dresu Milvoki Baksa

Nažalost, teške povrede isprečile su se na predviđeni put karijere nekadašnjeg studenta Djuk univerziteta, pa se on opredelio za Evroligu u kojoj će braniti boje Barselone. Već se predstavio navijačima u pobedi nad Huventudom u sklopu tamošnje ACB lige sa 12 poena i izjavio je da je prezadovoljan konkurencijom, zbog koje je prvenstveno odlučio da se doseli u Španiju.

Nisam želeo da prolazim kroz još jedan iscrpljujući proces u kojem je klub želeo sa mnom da rizikuje. Danas svako može da igra. Košarku u NBA ne igraju prvenstveno Amerikanci. Potrebno je da igrate sa najboljima na svetu, a Evroliga ima takve igrače konstantno - pojasnio je razloge svog dolaska u Evropu Parker.

Podsetio je na mnoga velika imena koja trenutno nemaju angažman u NBA ligi i istakao da je tamo košarka u drugom planu, jer se sve gleda kroz biznis i brojke.

Samo želim da budem deo legitimne priče, da mi svaka utakmica bude važna. NBA je biznis gde imate 10-12 ekipa koje se zaista trude da pobede dok ostali igraju zbog pozicije na draftu. I kako tu do izražaja da dođu dobri igrači? Morate da budete super dobri ili super loši da biste izgubili utakmice. Vidite Demarkusa Kazinsa, Davajta Hauarda ili Džona Vola koji su sada bez angažmana. Liga je razvodnjena talentom - rekao je Parker.

Foto: AP/Photo

Džabari Parkeru je poslednji NBA angažman bio u Boston Seltiksima

Biće deo izmenjenog sastava Barselone koja je značajno umanjila budžet košarkaškog tima za ovu sezonu, ali Amerikanac kaže da je ekipa dovoljno kvalitetna i da navijači imaju razloga za optimizam.

- Imamo veika očekivanja od nas samih i želimo da se takmičimo - zaključio je nekadašnji igrač Milvoki Baksa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija