• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2023

20:54

Zvezda prosula pobedu! Kaunas i četvrtu godinu ostao neosvojiva tvrđava

Starsportphoto

Košarka

Zvezda prosula pobedu! Kaunas i četvrtu godinu ostao neosvojiva tvrđava

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz ove sezone u Evroligi i to pošto su posle drame izgubili na gostovanju od Žalgirisa sa 79:74 u drugom kolu takmičenja.

Crveno-beli tako ni četvrtu godinu zaredom nisu uspeli da prekinu negativan niz i konačno slave na paklenom terenu u Kaunuasu. A bili su izabranici Duška Ivanovića večeras na korak da to i učine, vodili su tokom većeg dela utakmice, imali plus devet u poslednjoj četvrtini, ali su onda greškama vratili rivala u život i time sebi potpisali poraz.

Klub sa Malog Kalemegdana tako nije uspeo da nastavi u sjajnom ritmu, nakon što je u prvoj utakmici u elitnom takmičenju deklasirao francuski Asvel. 

Srpskom vicešampionu nije pomogla ni odlična igra Luke Mitrovića i njegovih 16 poena, kao ni Miloš Teodosić sa ubačenih 15, koji je svojim asistencijama u pojednim trenucima ostvljao bez daha litvansku publiku. Potpuno neprimetni u Zvezdinim redovima bili su Rokas Gedraitas koji je ubacio samo četiri poena i Majk Tobi sa dva koša.

Crveno-beli su loše počeli meč, problemi u realizaciji napada i slaba odbrana doprineli su da Žalgiris brzo povede sa 13:2. Nerešiva enigma za odbranu Beograđana u uvodnim minutima bio je Rolands Šmids. Pokušao je trener Ivanović trostruku izmenom da probudi ekipu, a kada ni to nije uspelo pozvao je tajm-aut.

Foto: Starsportphoto

 

Očigledno da je crnogorski stručnjak uspeo da na pauzi razmrda svoj tim, koji je u nastavku na pogon Miloša Teodosića krenuo u preokret. Iskusni plej je magičnim asistencijama pronalazio pod košem Luku Mitrovića, njima se pridružio i Šabaz Nejpir, pa je srpski tim stigao do preokreta - 25:19. 

Nastavili su crveno-beli da održavaju prednost i u jednom trenutku imali i plus osam, ali se nije dao ni Žalgiris, pa su na odmor otišli sa samo tri poena razlike (38:35). 

Drugo poluvreme Zvezda je počela u istoom ritmu, mučila se u realizaciji napada, dok je domaćin preko Šmidsa stigao do preokreta. Ipak, slavlje domaćina je brzo prekinuo tandem crveno-belih Teodosić i Mitrović i vratili ekipu u vođstvo. Nastavile su ekipe da igraju poen za poen, ali su izabranici Ivanovića u ključnim trenucima bili sigurniji i u poslednjih deset minuta ušli sa 56:50. 

Četvrtu deonicu otvorio je Nejpir trojkom za maksimalnih plus devet i činilo se da su crveno-beli konačno mogu da slome rivala. Ipak, nije tako mislio Žalgiris, koji je nošen fantastičnom podrškom sa tribina napravio neverovatnu seriju od 13:0, kojom je domaći tim stigao do vođstva 67:63 i najavio dramu u završnici. Crveno-beli nisu uspeli da odgovore litanvskoj ekipi, koja je do kraja uspela da sačuva vođstvo i ostvari novu pobedu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17