• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2023

20:10

Bivši košarkaši večitih za Informer: Partizan u naletu, proradiće i crveno-beli!

Starsportphoto

Košarka

Bivši košarkaši večitih za Informer: Partizan u naletu, proradiće i crveno-beli!

Podeli vest

Nekadašnji asovi složni da oba kluba imaju odlične ekipe.

Zvezdinim košarkašima trebaće vremena da se usklade, a Partizanu je lakše jer je zadržao kičmu tima od prošle sezone, složni su bivši košarkaši večitih Marko Simonović i Vladimir Dragutinović!
Crno-beli su pobedili u dva večita derbija u pet dana. Najpre u 5. kolu Evrolige prošlog četvrtka (88:86), a onda i u ABA ligi preksinoć (98:87). Tako su odobrovoljili navijače nakon lošeg starta u Evroligi i iznenađujućeg poraza od Mege u regionalnom takmičenju, dok je sa druge strane, na Malom Kalemegdanu nastao haos.

Afirmisani igrači

Šok terapija u vidu odlaska Duška Ivanovića sa mesta trenera i dolaska Janisa Sferopulosa na klupu nije za sada urodila plodom, jer je grčki stručnjak izgubio prve dve utakmice, i to dva derbija.

Foto: Starsportphoto©

Nije on kriv, treba mu vremena: Janis Sferopulos

Veliki broj navijača i te kako je nezadovoljan rezultatima, ali bivši košarkaš Zvezde Marko Simonović kaže da nema mesta za brigu.

- Ja sam rekao i pre derbija da je Partizan blagi favorit. Mnogo toga je išlo njemu u korist. Bile su to teške utakmice, tvrde. Crveno-beli su imali svoju šansu i dobre minute, ali nisu uspeli da pobede. Ova dva poraza nisu za plakanje i tugovanje. I ABA liga i Evroliga su duge, treba strpljenja, došao je i novi trener - smatra Simonović.

On ne smatra da će protekli derbiji biti presudni za bilo šta.

- Ne mislim da će Partizanu ova dva derbija preokrenuti sezonu i dati vetar u leđa, niti da će Zvezdu da ukanale. Nije ništa dramatično, tek je došao novi trener, to nije nimalo lako. Zvezda ima čemu dobrom da se nada, treba biti strpljiv. To je samo još jedna utakmica u nizu mnogih. Ne treba zaboraviti i da je Partizan igrao oba derbija pred svojim navijačima, što je svakako vetar u leđa - jasan je Simonović.

Bivši košarkaš iz redova Partizana Vladimir Dragutinović, koji je sa crno-belima osvojio Evroligu 1992, takođe smatra da je potrebno vreme da u redovima Zvezde sve dođe na svoje mesto.

- Zvezda ima iskusniju ekipu, pošto je dovela afirmisane igrače. Međutim, svi su novi i bilo kom treneru trebalo bi vremena dok sve ukomponuje. Partizan je sa te strane u prednosti jer je zadržana kičma ekipe. U pripremnom periodu ekipa crno-belih je pokazivala koncepciju i stil koje Željko Obradović forsira i ispostavilo se da je to presudilo u derbijima. Ona je organizovanija, dok se Zvezda još traži, mada je na momente pokazivala vrhunsku klasu - jasan je Dragutinović.

Nikad jača Evroliga

Kada su u pitanju crno-beli, posebno ga raduju partije dvojice novajlija.

Foto: Starsportphoto

Oduševio "grobare" u drugom derbiju: Pi Džej Doužer

- Pobede su značajne pre svega za samopouzdanje Jaramaza i Doužera. Na početku su delovali uplašeno i bez inicijative, ali im partije u derbiju mogu doneti psihičko opuštanje i samopouzdanje. Oba tima svakako imaju kvalitet za velike domete, a sem poraza Partizana od Makabija, sve ostalo je moglo da se završi u korist drugog tima. Evroliga nikad nije bila jača i ujednačenija, setimo se kako je i prošla sezona počela za večite, a na kraju su ostvarili zapažene rezultate - zaključuje Dragutinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15