• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

12:44

Zvezdi nije valjao, a Baskonija gazi sa njim na klupi! Evo kakav skor ima Ivanović! (FOTO)

EPA

Košarka

Zvezdi nije valjao, a Baskonija gazi sa njim na klupi! Evo kakav skor ima Ivanović! (FOTO)

Podeli vest

Baskonija je postala značajno jača ekipa od dolaska Duška Ivanovića na mesto trenera i to potvrđuju rezultati!

Košarkaši ovog španskog kluba sinoć su u meču 11. kola Evrolige savladali Valensiju 98:84 i tako zabeležili petu pobedu u elitnom takmičenju otkako ih vodi iskusni crnogorski stručnjak i bivši strateg Crvene zvezde.

Pre Valensije, tim iz Vitorije je pod vođstvom Ivanovića pobeđivao Partizan, Olimpijakos, Barselona i Asvel, a jedini poraz ekipa je doživela u meču protiv Monaka. Podsetimo, nekadašnji prvak Španije vrlo loše je startovao u sezoni sa bivšim trenerom Đoanom Penjarojom na klupi. Imali su skor od jedne pobede i četiri poraza, pa je više nego jasno koliki uticaj na rezultate ima Duškov dolazak.

 

 

Foto: EPA

 


I možda do toga svega ne bi došlo da Ivanović krajem oktobra nije smenjen sa mesta trenera Crvene zvezde. Crveno-beli su slabo krenuli u sezonu sa crnogorskim strategom, a na njegovu smenu najviše su uticali porazi od Monaka i Virtusa. Uprava na čelu sa Nebojšom Čovićem je reagovala i uručila mu otkaz i to svega nekoliko dana pred dva vezana "večita" derbija sa Partizanom. Podsetimo, crveno-beli su tada za trenera doveli Janisa Sferopulosa i izgubili oba meča, a mnogi navijači iz ove perspektive smatraju da bi bolji rezultati bili ostvareni da je Duško ostao na klupi.

Foto: EPA

 

Nije tajna da za Ivanovića kruže svakakve glasine kada su u pitanju metode na treninzima. Mnogi košarkaši su se u prošlosti oglašavali i govorili za njega da zahteva mnogo teške treninge, a neki su ga čak krivili i za povrede koje su doživljavali tokom sezone. Uostalom, pre početka sezone sprovedena je tajna anketa među igračima i najveći broj njih izjasnio se da ne želi da igra za Ivanovića.

Da stvar bude još zanimljivija, Ivanović će narednog četvrtka u 13. kolu Evrolige dočekati Crvenu zvezdu. Teško da će crveno-beli imati bilo kakav popust kod nekadašnjeg stratega, koji će, po svoj prilici, biti i više nego motivisan da se na neki način revanšira bivšem klubu zbog otkaza koji je dobio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Niko kao Micić! Srbin najuspešniji u NBA ligi u ovome!
NBA

Niko kao Micić! Srbin najuspešniji u NBA ligi u ovome!

Srpski košarkaš Vasilije Micić od ove sezone se takmiči u NBA ligi gde igra za ekipu Oklahome Siti Tandera, ali nema zavidnu minutažu. Ipak, njegovo ime našlo se na vrhu liste igrača u najjačoj ligi na svetu u jednom parametru.

02.12.2023

12:11

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija