• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

14:05

Kampaco hvalio Zvezdu, pomenuo i Partizan: Jedva čekam susret sa "delijama"

AP/Photo

Košarka

Kampaco hvalio Zvezdu, pomenuo i Partizan: Jedva čekam susret sa "delijama"

Podeli vest

Košarkaš Real Madrida Fakundo Kampaco prošle je sezone bio glavna tema vezana za Evroligu. Mnogo se prašine podiglo oko njegovog dolaska u Crvenu zvezdu i zabrani koju mu je Evroliga izrekla. Argentinac kaže da se i dalje rado seća perioda provedenog u crveno-belom.

Ukoliko je bilo moguće, Real Madrid se dodatno ojačao kada je ovoga leta obezbedio povratnika u svoje redove - Fakunda Kampaca. Klub iz Madrida je prethodnu sezonu okončao kao šampion, a ove je krenuo istim stopama.

Foto: AP/Photo

Kampaco u duelu sa Crvenom zvezdom 2019.

Kampaco je iza sebe ostavio Beograd i Crvenu zvezdu kako bi se vratio u prestonicu Španije, ali u razgovoru za "Basketbal sferu" otrkio je da jedva čeka ponovni susret sa bivšim klubom i njegovim vatrenim navijačima.

Osećam se sjajno kada god dođem u ovu dvoranu. Putujem istim putem kojim sam vozio svaki dan na trening i utakmice prošle sezone. Zatim svlačionica, zagrevanje, sve mi je poznato i budi lepa sećanja. Jedva čekam 19. decembar i utakmicu sa Crvenom zvezdom, da ponovo zaigram pred navijačima - rekao je Argentinac.

On je sa Real Madridom tada gostovao u Beogradu prilikom meča sa Makabijem u hali "Pionir", a priznaje i da uvek isprati mečeve Crvene zvezde.

- Gledam sve Zvezdine utakmice u Evroligi. Imaju sjajan tim. Nedavno su promenili trenera, pa se samim tim promenila i dinamika u klubu, ali imaju veoma talentovanu ekipu. Mogu da zaprete sa svih pozicija, od ‘keca’ do ‘petice’ svi mogu da razigravaju saigrače. Teodosić, Jago i Nejpir su neverovatan plejmejkerski trio i uživam da ih gledam - objasnio je Kampaco.

Foto: Starsportphoto

Kampaco u dresu Crvene zvezde

Zatim je iskazao zahvalnost timu sa Malog Kalemegdana što je pokušao da ga zadrži u svojim redovima, ali, kaže, povratak u Real mu je od početka bio najveća želja.

- Razgovori o mom ugovoru su se vodili između predsednika kluba, sportskog direktora i mog agenta. Naravno, moja prva opcija je bio povratak u Real Madrid, ali zahvalan sam Zvezdi što je iskazala želju da ostanem u klubu - otkrio je nekadašnji NBA igrač.

Nije krio ni da će posebno obratiti pažnju na meč njegovog Reala sa Partizanom 21. decembra.

- Biću posebno motivisan protiv Partizana. Igrao sam večiti derbi protiv njih koji je poput srpskog El Klasika. Uživao sam u tim utakmicama i kada igramo pred našim navijačima, ali i u njihovoj hali kada su svi bili protiv nas. Znam da će biti ‘vruća atmosfera’, ali biće zabavno - govorio je Kampaco za "Basketbal sferu".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija