• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2023

07:22

Svoje go*no mora da se pojede! Hit izjava Svetislava Pešića

ATA Images

Košarka

Svoje go*no mora da se pojede! Hit izjava Svetislava Pešića

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o razlici između fudbala i košarke na reprezentativnom nivou, kao i motivaciji igrača.

Selektor Pešić je govorio u beogradskom Centru za kulturu "Vlada Divljan" pred okupljenim mladim fudbalskim trenerima. Kaže  da je nekada teško motivisati igrače, te da se kroz strast može napraviti korak napred. 

- Korist je praktična, igraš zajedno i takmičiš se sa najboljima. Isti takvi su i protiv tebe! Eto razloga da kroz strast i entuzijazam napravite iskorak napred. Bez te dve stavke, zaje*i priču! Traži drugi posao! Svoje go*no mora da se pojede. Barem ponekad, ne svaki dan - rekao je us vom stilu selektor Pešić.

Selektor je pričao o pozivima u nacionalni tim, nije isto u fudbalu i košarci.

- Kad Piksi zove, mora da se dođe! Iz jednostavnog razloga, FIFA termin ne ostavlja prostor klubovima da kalkulišu, zadržavaju igrače, traže izgovore. I da je povređen, Dušan Tadić na primer, posle poziva selektora mora da dođe u kamp, pristane na pregled, dobije i izveštaj domaćeg doktora.  U košarci je slika drugačija, klupski manevar mnogo je veći. Mnogi od njih koriste pravo da stopiraju košarkaše. Postoji još jedna bitna stavka - novac. Fudbal je priznaje, reprezentativni košarkaški fudbal - ne! Nema premija, samo od države i to posle medalja. 

 

Foto: profimedia

 

 

Navijači u Srbiji uvek traže pobede. 

- Srbi umeju da se puvaju. Imamo talenat i često pobeđujemo, zato što znamo cilj. Gledao sam skoro dva snimka iz dečijih dana, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole govori o osvajanju sveta, vrhu planete, Rafa o uživanju u tenisu kao primarnim ciljevima karijere. Eto razlike i škole za nas. Cilj je mnogo bitan. Grci su Rehagelu, posle osvajanja Evrope, zamerili da ne igra moderno. A, stari nemački lisac, imao je jasan odgovor - moderan fudbal je pobeda! Nema tu razglabanja - zaključio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija