• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2023

13:15

Zvezda žestoko podbacila, crno joj se piše u 2024! Partizan se drži u top 8

Starsportphoto

Košarka

Zvezda žestoko podbacila, crno joj se piše u 2024! Partizan se drži u top 8

Podeli vest

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sa porazima u Evroligi ulaze u novu 2024. godinu, ali su crveno-beli u daleko goroj poziciji, kako na tabeli, tako i prema kladionicama.

Crno-beli su u neizvesnom meču izgubili od Virtusa iz Bolonje rezultatom 77:75 i upisali treći poraz u nizu u svim takmičenjima, dok je klub sa Malog Kalemegdana ubedljivo poražen u gostima Panatinaikosu sa 82:65.

Još dva meča 17. kola trebalo bi da se odigraju večeras, a Zvezda se trenutno nalazi na 15. mestu (6-11) što je ispod svih očekivanja.

Crno-beli su pali na osmo mesto tabele sa skorom 9-8 iako su tokom ovog meseca bili i na četvrtom, ali se to posle narednih nekoliko kola može promeniti i na značajno bolje, ali i gore, jer nekoliko timova ima identičan ili sličan skor.

Uprkos padu, tim Željka Obradovića je sa trenutnim statusom nadmašio prva očekivanja i procena kladionica objavljenih u septembru.

"Parni valjak" je tada, po svemu sudeći, bio potcenjen i 11. favorit za osvajanje Evrolige sa kvotom 16.

Kvote za trofej EL uoči sezone

11. Partizan 16,0

12. Crvena zvezda 21,0

Zvezdi su se davale još manje šanse i nalazila se na poziciji ispod Partizana, sa kvotom 21.

Situacija je sada drugačija i za jedne i za druge. Partizan je sjajnim partijama i pobedama došao do toga da bude sedmi favorit za trofej u Evroligi sa kvotom 16,0, ali je Zvezda tek 16.

Kvote za trofej EL sada

7. Partizan 16,0

16. Crvena zvezda 401

Crveno-beli su samo ispred Albe i Asvela, ekipa od kojih niko ništa ne očekuje, i kvota da će doći do trofeja je čak 401, što znali da su kladionice u potpunosti otpisale Zvezdu i njenu šansu da nešto konkretno uradi u Evroligi.

Za utehu navijačima Zvezde može biti to što je prošle godine, u ovo doba, Zvezda bila u konkurenciji za top osam, ali ga se na kraju ipak nije domogla.

Tabela Evrolige na kraju 2022.

10. Crvena zvezda 8-8
11. Partizan 7-9

Crveno-beli su na kraju 2022. imali skor od osam pobeda i isto toliko poraza, zauzimali su desetu poziciju, ali sa istim skorom kao i Efes i Žalgiris na osmoj i devetoj poziciji.

Crno-beli su tada bila u nešto goroj situaciji sa sedam pobeda i devet poraza i na 11. mestu, pa su se na kraju domogli plej-ofa, a zamalo i fajnal-fora. 

Tabela Evrolige na kraju 2023.

8. Partizan 9-8
15. Crvena zvezda 6-11 

S obzirom na to da je ostalo još 17 mečeva, Zvezda i te kako ima šansu da se iščupa iz svega što je pogrešno uradila, dok Partizan nikako ne sme da se opušta, ali je u dobroj poziciji da se ponovo bori u plej-ofu, pogotovo kada se vrate svi povređeni igrači - Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović.

Treba napomenuti da od ove sezone i 10. na tabeli na kraju regularnog dela može da se domogne trofeja, jer će sedmi, osmi, deveti i deseti na tabeli igrati plej-in, što je dobra vest za oba srpska kluba.

"Večitima" takmičarska godina još uvek nije gotova jer ih očekuju dueli u ABA ligi. Sutra, u 14. kolu regionalnog takmičenja, Partizan gostuje Mornaru (18.00), dok Zvezda dočekuje Igokeu (20.00).

U Novoj godini, Crvena zvezda će u Evroligi igrati protiv Partizana, kada će biti domaći 4. januara od 20.00. Potom sledi dueli sa Asvelom i Armanijem u gostima, 9. i 11. januara. Baskonija dolazi u goste 18. januara na čelu sa Duškom Ivanovićem, doskorašnjim trenerom kluba sa Malog Kalemegdana.

Put u Berlin očekuje ih 24. januara gde će da kasnije gostovati Albi, a poslednji meč u januaru odigraće u Areni protiv Valensije 30. januara.

Što se tiče Partizana, posle derbija na strani, redom slede: gostovanje Fenerbahčeu 9. januara, u Areni će igrati sa Makabijem 12, put u Atinu čeka ih nedelju dana kasnije gde će odmeriti snage sa Panatinaikosom, dočekaće Žalgiris 26. januara, a poslednjeg dana u mesecu gostovaće Monaku.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija