• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.01.2024

12:20

Najbolji trener Evrolige? Igrači su rekli svoje, a šta vi mislite? (ANKETA)

epa/Starsportphoto

Košarka

Najbolji trener Evrolige? Igrači su rekli svoje, a šta vi mislite? (ANKETA)

Podeli vest

Posle 19 kola Evrolige već se lepo iskristalisalo ko radi dobar posao, ko je među favoritima za osvajanje prestižnog takmičenja, a ko je podbacio. Treneri uvek imaju ključnu ulogu u klubovima, a čitaoci Informera danas mogu da biraju ko ih je od košarkaških stručnjaka najviše oduševio.

Pogled na tabelu bi na prvu loptu rekao da je Ćus Mateo iz madridskog Reala najbolji, jer nakon 19 kola, njegov tim ima 17 pobeda i samo dva poraza. Opet, ima onih koji bi rekli da mu je lako u Realu, hajde neka dođe u neki prosečan klub i pokaže šta zna. Pa usledi ona čuvena rečenica tako bliska prosečnom ljubitelju sporta: "Sa Realom bih i ja osvojio titulu".

Foto: EPA

Ćus Mateo

Košarkaši misle da najbolji posao radi strateg Virtusa, Luka Banki. U anketi specijalizovanog sajta "Basket News" za njega je glasalo 35,1 odsto ispitanika, dok se najtrofejniji evroligaški trener Željko Obradović nasao na drugom mestu sa 18,9 odsto glasova. Odlično se kotirao i bivši strateg Crvene zvezde, koji sada vodi Baskoniju, Duško Ivanović. Njemu je pripalo treće mesto.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

Nema dileme da mnogo ljudi i Obradovičća i dalje smara najboljim u ovom sportu. Tu je i Saša Obradović, koji se ustalio u Monaku i koji iz 19 kola ima deset pobeda.

Ova anketa ne može da prođe bez aktuelnog trenera Crvene zvezde Janisa Sferopulosa. Prihvatio je crveno-bele kada ih je Ivanović ostavio. U poslednja dva kola vezao je dve važne pobede, nad Fenerbahčeom u gostima i kod kuće u derbiju protiv Partizana. Uspeo je da konsoliduje ekipu i čini se da je ovo period kada Zvezda hvata zalet i šansu da uhvati priključak za plej-of. 

Foto: Starsportphoto©

Janis Sferopulos

Mesto među najboljima svakako pripada i Ergin Ataman. On je dve godine zaredom osvajao Evroligu, a pre tri godine u izboru kolega proglašen je najboljim trenerom takmičenja. Nema dileme da se ubraja u sam krem evropske košarke. 

Do kraja takmičenja ostalo je još 15 kola, dovoljno da treneri i poprave i pokvare utisak. A ko se do sada najbolje pokazao, glsajte u Informerovoj anketi.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija