• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

02:42

Minut ćutanja za Miloja u Torontu! Rajaković jedva zadržao suze (VIDEO)

printscreen Twitter

Košarka

Minut ćutanja za Miloja u Torontu! Rajaković jedva zadržao suze (VIDEO)

Podeli vest

Strašna vest o smrti Dejana Milojevića pogodila je sve u NBA ligi.

Čuveni srpski košarkaš i trener preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara. Tragični događaj desio se u noći između utorka i srede, kada je popularni Miloje sa svojim klubom Golden Stejtom boravio u Solt Lejk Sitiju, gde je trebalo da odigraju utakmicu protiv Jute.

Pozlilo mu je tokom večere u jednom restoranu, odmah je prebačen u bolnicu, gde je hitno i operisan. Nažalost, nije uspeo da pobedi u najvažnijoj borbi, a informacija da je Deki preminuo bukvalno je sve ljubitelje sporta ostavila u neverici.

Među onima koji su duboko potreseni je i srpski stručnjak Darko Rajaković (44), glavni trener Toronta. Reptorsi su uoči početka meča sa Majamijem minutom ćutanja odali poslednju počast Milojeviću, a na semaforu je bila objavljena njegova sliku, sa godinom rođenja i smrti.

- Ovo je mnogo težak dan za celu NBA zajednicu, za košarku, Golden Stejt... Moje saučešće ide porodici mog velikog prijatelja Dejana Milojevića, koji je nažalost preminuo. Znam, odnosno znao sam ga još od tinejdžerskih dana. On je bio pravi uzor, kao igrač, kao čovek, kao suprug, kao trener... Neko kome sam se divio i prema njemu gajio ogromno poštovanje. Nažalost, njegovo srce je stalo, a iza sebe je ostavio suprugu, dvoje dece i bogato nasleđe - rekao je Rajaković, koji se jedva suzdržao da ne zaplače.

On je potom objasnio i kakav je Miloje bio kao igrač.

- Iako je bio tek nešto viši od dva metra, bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za reprezentaciju i uspeo je da osvoji evropsko zlato, kao i za Partizan, gde je bio izuzetno uticajan - dodao je Rajaković.

Kormilar Reptorsa je podsetio da je kao trener Deki uticao na afirmaciju mnogobrojnih NBA igrača, od kojih se posebno izdvaja Nikola Jokić

- Jako je uticao na mlade ljude. Kada je postao trener, imao je veliku sreću da je mogao da trenira tim kao što je Mega u Beogradu. Vodio je momke poput Nikole Jokića i mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Pomogao im je da naprave sledeći korak u karijeri - naglasio je Rajaković.

Na kraju, srpski strateg otkrio je i šta je bila Milojevićeva velika želja.

- Poslednji put kada smo razgovarali, govorio je o reprezentaciji Srbije i svom snu da jednog dana postane selektor. Pričali smo o planovima. Imali smo priliku da jedan drugom podelimo svoje snove kao treneri - zaključio je Rajaković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija