• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2024

21:45

Hoće li Zvezda i Partizan igrati Evroligu? Šef trenera otkriva kako stoje stvari

Starsportphoto

Košarka

Hoće li Zvezda i Partizan igrati Evroligu? Šef trenera otkriva kako stoje stvari

Podeli vest

Beogradski timovi zanimljivi za publiku, ali...

Izvršni direktor borda evroligaških trenera, Goran Šašić, govorio je o temi koja definitivno mnogo zanima navijače Partizana i Crvene zvezde, a tiče se dugogodišnjih licenci za nastup u Evroligi.

Beogradski "večiti" trenutno nemaju tu vrstu prohodnosti u elitno takmičenje, pošto su u prethodne dve godine dobijali vajld-karte, prvo Partizan, pa onda i Crvena zvezda. Iako su i jedni i drugi vrlo privlačni za ljubitelje košarke iz čitave Evrope, što potvrđuju i brojke, iz rukovodstva takmičenja još uvek nemaju konkretno objašnjenje zbog čega ne dobijaju dugogodišnje licence.

Sada je o toj temi govorio šef trenerske organizacije Evrolige, Goran Šašić, koji smatra da i crveno i crno-beli itekako zaslužuju da se nađu među timovima koji imaju prohodnost u to takmičenje bez obzira na ostvarene rezultate u ABA ligi.

Foto: F4Belgrade

Goran Šašić (drugi sleva)

 

Čovek koji zbog svoje funkcije direktno sarađuje sa Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom, u izjavi za ruske medije preneo je kako razmišljaju u Evroligi, uz dodatak da su neka tržišta, očigledno, interesantnija nego srpsko.

- Ne razumem zašto Evroliga želi da poveća prisustvo klubova iz Francuske, Nemačke i Velike Britanije u takmičenju. Smatram da je potrebno da se fokusiramo na klubove koji su stubovi košarke. Crvena zvezda, Partizan, Valensija i Virtus, više zaslužuju licence od klubova iz pomenutih zemalja - kaže Šašić za "Sport Ekspres", a prenosi specijalizovani košarkaški protal "Basket Njuz".

On dodaje da još neke države zaslužuju licence, pre nego ekipe iz pomenutih država.

- Nekoliko timova iz Litvanije, Rusije, Grčke i Turske zaslužuje ulogu deoničara Evrolige. Pa čak i drugi tim Izraela bi trebalo da ima prednost u odnosu na klubove iz Francuske, Nemačke i Britanije - dodaje Šašić.

Foto: Starsportphoto

 

 

On je istakao i kako stoje stvari sa povratkom ruskih klubova u takmičenje.

- Što se tiče ruskih klubova, nisam pesimističan. Slični slučajevi su se dešavali kroz istoriju. Sredinom devedesetih Jugoslavija je bila pod sportskim sankcijama u periodu od tri godine. Prema mom mišljenju, sportske sankcije Rusiji takođe bi mogle da traju tri godine. To je moje predviđanje, ali nisam političar, ni predsednik države da mogu da odlučim. Smatram da bi trebalo da pratimo šta radi UEFA - dodaje Šašić.

Čovek koji godinama radi pri Evroligi objašnjava i kako izgleda raspodela televizijskih prava u elitnom takmičenju.

- Znate li koliko je Evroliga dobila od TV ugovora od Nemačke u prethodnih deset i više godina? Nula evra. Situacija na francuskom tržištu je još lošija. Organizacija mora dodatno da plati da bi se takmičenje prenosilo na francuskoj televiziji, a u pitanju su milioni evra. Sa druge strane, postoje TV ugovori sa Grčkom, Izraelom i Turskom, od kojih organizacija dobija 10.000.000 evra. Zato bih se fokusirao na države koje su spremne da plate visoke sume novca za taj sadržaj - dodaje Šašić.

Nezaobilazna tema je i ulazak Dubaija u takmičenje.

- Verujem da je to dobra prilika za sve. Fudbal generiše značajno veće prihode i ima smisla da košarka krene tim putem. Zato dižem obe ruke za projekat u Dubaiju. Bio bih srećan da to bude od sledeće sezone, ali nije na kraj sveta ni da bude za dve godine - ističe Šašić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija