• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

14:55

Amerikanac iz Splita najbolji u regionu!

abaliga.com

Košarka

Amerikanac iz Splita najbolji u regionu!

Podeli vest

Košarkaš Splita, Šenon Šorter (34) proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) ABA lige za mesec januar.

Sjajni Amerikanac je predvodio svoj tim tokom ovog perioda sa prosekom od 21,5 poena, sedam skokova, pet asistencija i impresivnom indeksu od 27,8.

Ne samo da je Šorter blistao, već je i Split igrao jako dobro i uspeo je da slavi u tri od četiri utakmice u prvom mesecu godine.

 

 

Trenutno se nalaze na deobi osmog mesta u Admiral bet ABA ligi sa istim učinkom kao i Borac i Studentski centar - osam pobeda i deset poraza.

Iskusni plejmejker iskazao je svoju zahvalnost saigračima i stručnom štabu koji su mu omogućili da i dalje igra na jako visokom nivou čak i u poznim igračkim godinama.

- Zahvalan sam na prilici da igram košarku na ovom nivou u 12. godini svoje profesionalne karijere. Zahvalan sam na nagradi, koju ne bih mogao da ostvarim bez saigrača, stručnog štaba i osoblja. Ovo mi je treća godina u klubu u Splitu. To je drugarstvo. Verujem da navijači i grad cene kada se takmičiš, bez obzira na okolnosti oko tebe i to je moj mentalni pristup. Moji treneri i saigrači znaju koliko naporno radim svakog dana - rekao je Šorter.

Foto: abaliga.com

Šorter u duelu sa Džastinom Kobsom iz Cedevita Olimpije

Tim sa Gripa je i dalje u trci za doigravanje regionalne lige, a njihov najbolji igrač smatra da je to primarni cilj njega i saigrača.

Kada sam stigao, rekao sam timu da mi je cilj plej-of ABA lige i da osvojimo domaće prvenstvo. Čak i kada atmosfera nije bila toliko pozitivna, ja sam budio optimizam u momcima i sada smo blizu cilja, ali još uvek imamo mnogo posla - kazao je momak rodom iz Teksasa.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija