• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2024

18:40

Ognjen Dobrić: Češće se čujem sa igračima Partizana nego sa bivšim saigračima

Starsportphoto©

Košarka

Ognjen Dobrić: Češće se čujem sa igračima Partizana nego sa bivšim saigračima

Podeli vest

Nema odmora za košarkaše Partizana koje već u petak (20.30) očekuje utakmica sa Virtusom u gostima u okviru 25. kola Evrolige.

Domaćin će u tom meču biti znatno ojačan pošto su se nakon povreda nedavno u tim vratili Tornike Šengelija (32) i Ognjen Dobrić (29). Srpski reprezentativac ponovo će imati priliku da se vidi sa saigračima iz selekcije "orlova" sa kojima je prethodnog leta delio dobro i zlo u Manili.

- Poslednjih dana sam se više čuo sa igračima Partizana, nego sa bivšim saigračima iz Zvezde. Najviše sam pričao sa Aleksom Avramovićem, ali i Ognjenom Jaramazom, kao i Urošem Trifunovićem. Hteli smo malo da se vidimo, da ih pozdravim, pošto je prošlo dosta vremena od poslednje reprezentativne akcije. Od septembra nismo bili zajedno i zato mi svi nedostaju – iskren je bio momak rođen u Kninu na početku razgovora sa srpskim novinarima u Bolonji.

Foto: Starsportphoto©

 

Kao i na svakom gostovanju u Evropi, očekuje se da će i u petak puleni Željka Obradovića imati gromoglasnu podršku velikog broja "grobara", pa je i nekadašnji igrač Crvene zvezde dobio brojne zahteve da pomogne zemljacima kako bi se našli u dvorani.

- Nema šanse. Hala je odavno rasporodata. Velika je potražnja, pokušao sam da izađem u susret, ali nisam usepo. Uvek je tako kad dolaze Zvezda ili Partizan, ali će svakako biti gostujućih navijača, lep ambijent, jedva čekam utakmicu – kaže Ognjen koji je nedavno priznao da sa navijačima Partizana nikada nije imao problem.

Foto: profimedia

 

Podsećamo, Dobrić se nedavno vratio na parket nakon što je zalečio povredu doživljenu u meču domaćeg prvenstva sa Pezarom.

- Oporavio sam se, vratio u takmičarski proces, odigrao nekoliko minuta protiv Barselone, uverio se da je sve u redu i nadam se da ću na osnovu toga moći dalje da napredujem, ali specifična je situacija, previše utakmica, nema vremena za treninge, zbog čega smo primorani da se na ovaj način vraćamo iz povreda – priznao je sjajni bek.

Foto: profimedia

 

Nakon odličnih partija u prvom delu sezone, italijanski velikan je pao u formi i upisao četiri poraza u elitnom takmičenju u prethodih pet utakmica. Logično, s obzirom na to da Luka Bjanki nije mogao da računa na Šengeliju i Dobrića.

- Zbog pada forme, između ostalog usled povreda, pali smo i na tabeli, ali se nadam da ekipa iz ovoga može da izađe jača. Normalno je da na velikom uzorku utakmica usledi pad, u našoj ekipi je dosta igrača koji znaju kako da se vrate posle poraza i zato možemo da pokažemo lice iz prvog dela sezone – optimista je reprezentativac Srbije.

Virts je krajem prošle godine savladao Partizan (77:75) u beogradskoj areni u duelu 17. kola Evrolige, što je bio tek drugi poraz "parnog valjka" kod kuće u tekućoj sezoni.

- Odigrali smo tada odličnu utakmicu, možemo da izvučemo dosta stvari iz nje i da u našoj dvorani odigramo bolje. Daleko od toga da će biti laka ili ubedljiva pobeda, jer je Partizan kvalitetna ekipa, svakog može da nadigra. Moramo da budemo obazrivi, jer crno-beli mogu lako da se vrate iz velikog minusa ili da steknu ogromnu prednost. Pokazali smo da sa njima možemo i sad hoćemo ponovo – priznaje osvajač srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije na prethodnom Mundobasketu.

Foto: Starsportphoto

 

Sastav iz Bolonje trenutno je peti na tabeli elitnog takmičenja sa tri pobede više od narednog rivala.

- Cilj je plasman u Top osam. Posle dobrog prvog dela sezone svesni smo da imamo kvalitet i nadam se da ćemo se vratiti igrama od ranije. Pogledali smo meč sa Barselonom, na kome smo dosta grešili, iz takvih stvari možemo samo da učimo. Nama je veći problem kad smo na strani, dok smo pred našim navijačima dosta bolji – zaključio je Dobrić na kraju razgovora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija