• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

06.04.2024

23:08

Boldvin opleo po Evroligi: Teško je biti tamnoputi Amerikanac u Evropi!

EPA Images

Košarka

Boldvin opleo po Evroligi: Teško je biti tamnoputi Amerikanac u Evropi!

Podeli vest

Igrači koji igraju u Evropi prolaze kroz nepravedne situacije tokom utakmica, poručuje košarkaš Makabija.

Izazvao je Vejd Boldvin veliki problem početkom godine kada se nakon utakmice sa Baskonijom sukobio sa jednim od arbitara. As Makabija nije bio zadovoljan sudijskim odlukama i želeo je da se obračuna sa sudijom zbog čega je kažnjen od strane čelnika Evrolige. 

Ni dva meseca kasnije situacija se nije smirila, a Vejn Boldvin još uvek smatra da je on oštećen. Košarkaš Makabija objasnio je kako je oštećen jer je tamnoputi Amerikanac te da se oni nalaze u podređenom položaju u evropskoj košarci. 

- Ja ću govoriti o svim američkim igračima koji igraju ovde i prolaze kroz nepravedne situacije tokom utakmica i kroz poslovanje košarke uopšte. Vrlo je teško, rekao bih, tamnoputim Amerikancima da budu uspešni ovde. To je jedan grub posao. Jer ovde prolazi mnogo nas. Vidite mnoge momke koji dolaze i odlaze iz situacija. Vrlo je važno da se stavite u dobre situacije i dobro igrate. I ta specifična situacija... vrlo je teško biti suđen od strane evropskih sudija. Drugačiji je stil igre ovde u poređenju sa onim na šta ste navikli. Što se mene tiče lično, smatram da sam jedan od težih ljudi za suđenje. Često sam jači, pravim vrlo brze poteze i teško je doneti odluku u deliću sekunde - objasnio je Boldvin.

Foto: EPA Images

 

Ipak, Vejd Bodvin smatra da je kao profesionalni košarkaš morao drugačije da reaguje ukoliko je osetio nepravdu. 

- Politički korektan odgovor je da nikada ne biste trebali da se ponašate tako posle utakmice. Nikada ne biste trebali da tako tretirate nekoga i da se tako ponašate. Trebalo bi da budete vrlo profesionalni u svojim reakcijama. Trebalo bi samo da pustite igru, čujete poziv, poštujete ga i idete dalje. To je ispravan odgovor da se kaže - tako bi trebalo da se ponašate - rekao je Boldvin.

Smatra Vejd Boldvin da je izuzetno teško privići se na novi sistem igre kao i na kulturu u Evropi. 

- To je bio trenutak koji je bio nagomilan. Prolazite kroz male stvari, pokušavate da komunicirate, i nije išlo kako treba za mene, pa sam reagovao. To nije rasno. Samo je teško. Jer kao Amerikanac uvek se takmičite sa sledećim NBA momkom koji dolazi. Ja sam bio NBA momak koji dolazi u Evroligu... Osećate da uvek morate biti na vrhu svoje igre. Što se tiče sudjenja, dolazite iz drugačijeg okruženja. U SAD-u, možda ima malo više kontakta, ali sada prelazite na njegovu igru, morate prilagoditi svoju igru, svoju kulturu i svoj mentalitet. Sve mora da se prilagodi. I to je teško raditi sve vreme - zaključio je Boldvin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17