• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

26.05.2024

13:29

Lesor otvorio dušu: Kroz mnogo toga sam prošao, nisam ni sanjao da ću biti na korak od vrha Evrope!

EPA Images

Košarka

Lesor otvorio dušu: Kroz mnogo toga sam prošao, nisam ni sanjao da ću biti na korak od vrha Evrope!

Podeli vest

Odrastao sam u teškom okruženju na malom ostrvu i mnogo toga sam morao da prođem u životu, a sada sedim ovde i govorim kako nam fali korak do toga da budemo šampioni Evrolige, poručio je centar Panatinaikosa Matijas Lesor (28).

Ekipa Dimitrisa Jankopulosa savladala je Fenerbahče u polufinalnom meču fajnal fora Evrolige rezultatom 73:57 i tako zakazala finale protiv Real Madrida koje je na programu večeras od 20 časova.

Jedan od ključnih igrača u pobedi nad istanbulskim timom bio je nekadašnji košarkaš Partizana Matijas Lesor, koji je utakmicu završio sa 17 poena uz deset skokova. On je u razgovoru za medije uoči meča otvorio dušu i istakao kako tokom odrastanja u Martiniku, ostrvskoj zemlji u karipskom arhipelagu, nije mogao ni da sanja da će igrati na najvećoj košarkaškoj sceni.

- Veoma smo zahvalni što smo u ovoj poziciji, jedan korak od samog vrha Evrope. Ja dolazim sa mesta za koje verovatno 90% vas ne zna ni gde se nalazi. Kad sam odrastao, nisam ni mogao da sanjam da ću biti na ovakvoj sceni - istakao je Lesor.

Foto: Tanjug/AP

Matijas Lesor

Iz njegovih reči možemo zaključiti da je kroz karijeru prošao trnovit put, ali mu se ove sezone to isplatilo.

- Neverovatno mi je delovalo da uopšte budem profesionalac u Francuskoj. Sada sedim ovde i govorim o tome da smo jednu pobedu udaljeni od toga da budemo šampioni Evrolige, to je ludilo. Mnogo toga sam morao da prođem da bih došao dotle. Odrastao sam u teškom okruženju na mom ostrvu. Ne želim ni da mislim o tome - zaključio je Matijas.

Nije lak zadatak pre Francuzom večeras, jer će ispod koša voditi veliku bitku sa centrima Real Madrida, Vensanom Poarijem i Edijem Tavarešom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija