• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

27.05.2024

10:52

Ko gubi, ima pravo da se ljuti! Trener Reala razočaran suđenjem!

EPA Images

Košarka

Ko gubi, ima pravo da se ljuti! Trener Reala razočaran suđenjem!

Podeli vest

Trener košarkaša Real Madrida Ćus Mateo (55), istakao je nakon poraza njegovog tima u finalu Evrolige od Panatinaikosa da nije zadovoljan suđenjem.

Atinski "zeleni" nadigrali su "kraljevski klub" 95:80 i skinuli mu krunu osvojenu godinu dana ranije. Kako to obično biva, trener poraženog tima čestitao je protivniku na trijumfu, a zatim se osvrnuo na meč u kojem je njegov tim imao 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, da bi na kraju završio u "debelom minusu".

- Čestitke Panatinaikosu, zaslužili su da pobede zbog vrlo dobrog drugog poluvremena. Bilo je ovo finale veoma teške sezone tokom koje smo odradili odličan posao. Sada pričamo o jednoj utakmici koja te natera da pomisliš u zavisnoti od ishoda da li si nešto dobro ili loše uradio. U prvom poluvremenu smo shvatili šta moramo da uradimo i to smo uradili, ali oni imaju vrlo dobre igrače. Podigli su odbranu i počeli da igraju sa mnogo više fizikalnosti, a mi smo počeli da gubimo energiju, šutirali smo previše spolja - kratko se osvrnuo Mateo na tok finalne utakmice.

Foto: EPA Images

 

Iskusni stručnjak je potom naglasio da od svog tima traži da u nastavku sezone pokaže pobednički karakter.

- Večeras ćemo plakati, ali ćemo već sutra ustati. Borićemo se do kraja. To je duh koji želim od svog tima. U sportu ponekad dobijete, ponekad izgubite i sada je pravi trenutak da pokažemo karakter Real Madrida, da čestitamo rivalu i nastavimo da koračamo napred - poručio je bivši dugogodišnji asistent Pabla Lasa.

Ipak, na kraju izlaganja Mateo je prokomentarisao i suđenje, a posebno je istakao činjenicu da su njegovi centri u ranoj fazi meča ušli u problem sa ličnim greškama.

- Iznenađen sam kriterijumom suđenja danas. Tačno je da su naši centri brzo ušli u problem sa faulovima. To nam se nije dešavalo tokom sezone, uglavnom su moji igrači imali dva faula do poluvremena. Bilo je nekih frustracija, Poarje je dobio tehničku, ali to su stvari koje se dešavaju na utakmicama. Želite da sačuvate centre od faula, ne želim da se bunim, ali svako očekuje ujednačen kriterijum, makar kada se koriste ruke u odbrani - zaključio je španski stručnjak.

Foto: EPA Images

 

Valter Tavareš je u prva tri minuta finala napravio dva faula, zbog čega je veći deo prvog poluvremena presedeo na klupi. Rezervni centar Vensan Poarje ranije je završio učešće u finalu zbog pet ličnih grešaka. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija