• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

01.06.2024

14:10

Kaboklo zna šta je ključ protiv Zvezde: Domaćin ima bolje suđenje!

Starsportphoto©

Košarka

Kaboklo zna šta je ključ protiv Zvezde: Domaćin ima bolje suđenje!

Podeli vest

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo (28) istakao je domaći parket kao ključni faktor u utakmicama sa Crvenom zvezdom pred okršaj "večitih rivala" u finalu Superlige Srbije.

Beogradski predstavnici u Evroligi će još jednom odmeriti snage, a prvi duel zakazan je 3. juna (20 časova). Iako su crveno-beli imali više uspeha u poslednjih šest orkšaja sa "parnim valjkom", centar Bruno Kaboklo veruje da je najveći doprinos tom učinku dao domaći teren i povoljnije suđenje.

Teško je, naročito zbog činjenice da je od tih šest utakmica čak pet bilo na njihovom terenu, a te utakmice su baš naporne. Posebno jer su i sudije malo naklonjenije domaćem timu u tim situacijama, pred njihovom publikom, ali i to je košarka. Ne žalim se. Ne možemo da kontrolišemo sve, čak i u takvim okolnostima smo mogli da pobedimo - objasnio je nekadašnji NBA igrač.

Foto: EPA

Bruno Kaboklo

Ponovo će protiv sebe četa Željka Obradovića imati gostujuće navijače i parket, pošto će prvi meč biti odigran u hali "Pionir", a domaćin će biti Crvena zvezda.

Kako bi napravili brejk i doveli se u poziciju da o šampionskoj tituli odlučuju dva dana kasnije u svojoj Beogradskoj areni, Kaboklo u prvi plan ističe koncentraciju.

Osnovno je da držimo fokus svih 40 minuta. Ako to uradimo možemo da pobedimo. Moramo da nastavimo da se borimo, ali opet kažem, taj fokus je ključan. Takođe moramo da smanjimo izgubljene lopte, da biramo pametne šuteve, da budemo strpljivi u igri. Sada su svi umorni, imamo i povreda, mislim da je isto u oba tima. Ipak, nema potrebe da tražimo alibi. Uveren sam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da pobedimo. Kao sportisti i profesionalci moramo da se nosimo i sa teškim porazima. Da ustanemo, da budemo bolji, snažniji i spremniji. Verujem da ćemo biti takvi u ovom finalu - rekao je Bruno.

Foto: Starsportphoto©

Kaboklo u susretu sa Crvenom zvezdom

Za kraj se osvrnuo i na prijateljstvo sa organizatorom igre na Malom Kalemegdanu, sunarodnikom Jagom Dos Santosom i priznao da ne razgovaraju mnogo u poslednje vreme zbog čestih duela na parketu.

Nema još večere, trenutno ne razgovaramo previše jer se borimo jedan protiv drugog. Možda ta večera bude kada se budemo sastali u reprezentaciji - kazao je Kaboklo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija