• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.06.2024

08:12

Raspao se! Košarkaš Barselone plakao posle poraza (VIDEO)

printscreen

Košarka

Raspao se! Košarkaš Barselone plakao posle poraza (VIDEO)

Podeli vest

Krilni centar Barselone Džabari Parker zaplakao je posle poraza od Reala Madrida u polufinalu prvenstva Španije.

Real je "pometlao" Katalonce za finale ACB lige, pa su sa 3-0 u seriji prošli u borbu za titulu gde će igrati protiv Unikahe ili Mursije

Maestralan je u trećem meču bio Džabari Parker koji je utakmicu okončao sa 27 poena. Ali, to mu nije bila velika uteha, raspao se nakon meča. Na pitanje novinara kako se oseća u prvoj sezoni njegove karijere u Evroligi, Parker je počeo da plače i nije mogao da se zaustavi.

Očigledno mu se sve skupilo i nije mogao da kontroliše emocije.

 

Pred njim je bila sjajna NBA karijere, ali su ga povrede zaistavile i posle nekoliko paklenih sezona konačno je zabriljirao u dresu Katalonaca. Odabran je kao drugi "pik" na draftu 2014, čak 39 pozicija iznad Nikole Jokića, najboljeg centra lige. On je sin nekadašnjeg NBA igrača Sonija Parkera, pa je imao i sjajne košarkaške gene i talenat koji je obećavao da će Amerika u njemu dobiti vanserijskog igrača. U srednjoj školi je bio najbolji košarkaš države u tom uzrastu i predvodio je svoju školu u Čikagu do čak četiri titule. Otišao na čuveni koledž Djuk i kod trenera Majka Kžiževskog ponovo zablistao, bio je zvanično drugi najbolji NCAA košarkaš iza Daga Mekdermota. 

Na draftu 2014. odabrao ga je Milvoki kao drugog "pika". Ali, u tom kada je bio najbolji ruki lige doživeo jednu od najtežih povreda u sportu - kidanje ukrštenog ligamenta kolena. Lečenje je trajalo 11 meseci, on se postepeno vraćao, ali je u  januaru 2017. ponovo doživeo kidanje ukrštenog ligamenta istog kolena.  Baksi su sve manje verovali u njega, pa je 2018. prešao u Čikago. U Bulsima je sve podsetio da svoju magiju, ali to nažalost nije potrajalo. Bulsi su ga polali u Vašington, posle pola godine otišao u Atlantu, pa u Sakramento, Boston, dok je u Barseloni od 2023. godine. Konačno je odigrao sezonu bez povrede , jedan je od najboljih igrača Katalonaca, pa ne čudi štoi se rasplakao posle nekoliko teških godina. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17